Θεσσαλονίκη: Νεκρά ψάρια και κηλίδες λιπαντικών – Σε διαρκή επιφυλακή η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

Θεσσαλονίκη: Νεκρά ψάρια και κηλίδες λιπαντικών –
Σε διαρκή επιφυλακή η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

«Συναγερμός» σήμανε πρωί- πρωί, την πρώτη εργάσιμη μέρα μετά το Πάσχα, στην Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, μετά από πληροφορίες ότι στη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού Κόλπου, στο ύψος των ορίων των Δήμων Δέλτα και Αμπελοκήπων – Μενεμένης, έχουν εμφανιστεί εκτεταμένες κηλίδες λιπαντικών ουσιών (πετρελαιοκηλίδες; ) και νεκρά ψάρια στον αιγιαλό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Κ. Γιουτίκας, κινητοποίησε άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες, την Προϊσταμένη του Εργαστηρίου Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, χημικός, Όλγα Μούτσου, καθώς και το Φορέα Διαχείρισης Θερμαϊκού Κόλπου. Υπάλληλοι της Περιφέρειας, η κ. Μούτσου και εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης τον συνόδευσαν επί τόπου, όπου μετά από προσεκτικό έλεγχο και σε συνεργασία με το Λιμενικό αποδείχθηκε ότι η «ρύπανση» οφείλεται σε προχωρημένη αποσύνθεση συγκεντρώσεων φυκιών.

Ωστόσο, ελήφθησαν δείγματα θαλασσινού νερού και φυκιών για περαιτέρω χημικές αναλύσεις, τόσο από το Εργαστήριο Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, όσο και από διαπιστευμένο εξωτερικό Εργαστήριο.

Μπορεί η … πετρελαιοκηλίδα για την οποία μιλούσαν οι πληροφορίες να αποδείχθηκε προχωρημένη αποσύνθεση φυκιών, αλλά ο «συναγερμός» απέδειξε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι περισσότερο έτοιμη και οργανωμένη από ποτέ, σε συνεχή επιφυλακή για την προστασία του περιβάλλοντος και την προάσπιση της δημόσιας ασφάλειας.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.