Θεσσαλονίκη: Ξανά πάρκινγκ η πλατεία Ελευθερίας

Θεσσαλονίκη: Ξανά πάρκινγκ η πλατεία Ελευθερίας

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει:

Στην πόλη και στους κατοίκους της αποδίδεται και πάλι η πλατεία Ελευθερίας, καθώς απομακρύνονται μέσα στις επόμενες ημέρες οι λαμαρίνες που κρατούσαν τον χώρο αποκλεισμένο. Μέχρι την οριστική αξιοποίηση και ανάδειξή του, ο χώρος αυτός εντάσσεται προσωρινά στο δημοτικό σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, ώστε να δοθεί μια ανάσα στο κυκλοφοριακό και στην αγορά.

Στόχος του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι στην πλατεία Ελευθερίας να δημιουργηθεί ένας υπόγειος σταθμός αυτοκινήτων παράλληλα με την επιφανειακή διαμόρφωση και ανάδειξη του χώρου σε πάρκο μνήμης και αναψυχής. Μάλιστα, ολοκληρώθηκε η αρχαιολογική ανασκαφή και ελήφθη απόφαση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, που ανάβει το πράσινο φως στον σχεδιασμό του Δήμου Θεσσαλονίκης αναφορικά με τη δημιουργία υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης κινήθηκε ταχύτατα και έχει ήδη αναθέσει σε εξειδικευμένη μελετητική εταιρεία την ωρίμανση τόσο των μελετών όσο και της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη διπλή αξιοποίηση της πλατείας Ελευθερίας.

Απόφαση της Δημοτικής Αρχής είναι μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την οριστική αξιοποίηση της πλατείας, ο χώρος να μην παραμείνει αποκλεισμένος με λαμαρίνες, αλλά να ενταχθεί προσωρινά στο δημοτικό σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες.

Στην πλατεία Ελευθερίας, στο πλαίσιο του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης, θα διαμορφωθούν θέσεις επισκεπτών. Μάλιστα, μετά τις 9.00 κάθε βράδυ τις καθημερινές, μετά τις 4.00 τα απογεύματα του Σαββάτου και τις Κυριακές η στάθμευση είναι δωρεάν.

Ωφελημένοι θα είναι και οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της πόλης. Κι αυτό γιατί η προσωρινή ένταξη της πλατείας Ελευθερίας στο δημοτικό σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα συνοδευτεί με  την παράλληλη αποδέσμευση πάνω από 130 θέσεων σε κομβικούς δρόμους, οι οποίες και θα αποδοθούν για δωρεάν στάθμευση στους μόνιμους κατοίκους του κέντρου.

Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης προχωράει με σχέδιο και επενδύει στις υποδομές. Αξιοποιεί τον ενδιάμεσο χρόνο προς όφελος της ίδιας της πόλης. Καμία ανοιχτή πληγή στην πόλη, καμία εκκρεμότητα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.