Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισε ο Λευκός Πύργος – Κλειστός σήμερα για το κοινό (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισε ο Λευκός Πύργος – Κλειστός σήμερα για το κοινό (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε μέχρι και ο Λευκός Πύργος, με το το ισόγειο και το υπόγειο του να έχουν γεμίσει με νερά

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε μέχρι και ο Λευκός Πύργος, με το το ισόγειο και το υπόγειο του να έχουν γεμίσει με νερά.

Νωρίς το πρωί υπάλληλοι του μνημείου στην προσπάθεια τους να ανοίξουν την πόρτα συνειδητοποίησαν πως το νερό είχε φτάσει μέχρι το ύψος της, ενώ όταν κατάφεραν να μπουν μέσα είδαν το ισόγειο πλημμυρισμένο. 

Άμεσα κλήθηκε η Πυροσβεστική για απάντληση των υδάτων, ενώ μέχρι αυτή την ώρα  καθαριστές και υπάλληλοι συνδράμουν ώστε να καθαρίσουν τα νερά και να ξεβουλώσουν τα φρεάτια.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκαν καταστροφές σε ηλεκτρολογικό εξοπλισμό (υπολογιστές) και σε αφίσες. 

Το μνημείο θα παραμείνει για σήμερα κλειστό για το κοινό, ενώ αναμένεται να αποφασιστεί αν θα είναι και αύριο επισκέψιμο.

Τουρίστες παρακολουθούν αποσβολωμένοι το θέαμα στον αύλειο χώρο του μνημείου και αναρωτιούνται τι ακριβώς έχει συμβεί. 

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχες εικόνες σημειώθηκαν στο μνημείο το Μάιο του 2018 όταν μάλιστα είχαν εγκλωβιστεί άτομα έπειτα από σφοδρή νεροποντή.

thessnews.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.