Θεσσαλονίκη: Πολίτες δεύτερης κατηγορίας οι πολίτες των Διαβατών;

Θεσσαλονίκη: Πολίτες δεύτερης κατηγορίας οι πολίτες των Διαβατών;

Το ένα συμβάν πίσω από το άλλο καταγγέλλουν οι πολίτες, σε διάφορες ομάδες και σελίδες στο Facebook. Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο…είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας; Αν ναι να μας το πείτε να το ξέρουμε, αν όχι τότε γιατί δεν έχουν κάποιες <<αριστοκρατικές>> περιοχές και εκείνες κέντρα φιλοξενίας; Πληρώνουμε ίσους φόρους με κάθε Έλληνα πολίτη και απαιτούμε την ίδια αντιμετώπιση. Σε κοντινό χρονικό διάστημα, οι εξελίξεις στην Συρία, θα έχουν άμεσες επιπτώσεις στο μεταναστευτικό , γι αυτό ως κάτοικος της περιοχής προτείνω τα εξής :

-Ζητούμε άμεσα την σοβαρή αστυνόμευση της περιοχής

-Την αποσυμφόρηση του HOTSPOT, με σκοπό την μεταφορά του σε περιοχή εκτός αστικού περιβάλλοντος και εκτός Διαβατών

-Την άμεση λύση του προβλήματος της μετακίνησης των κατοίκων με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, που τώρα είναι απαράδεκτη

-Άμεσα μέτρα για την αναβάθμιση της Ιωνίας οικονομικά, πολιτιστικά και επιχειρηματικά

-Την δημιουργία αστυνομικού Τμήματος στα Διαβατά

-Άμεση αναβάθμιση του κέντρου υγείας, καθώς οι ασθένειες λόγω του μεταναστευτικού στην περιοχή μας είναι αυξημένες

-Δημιουργία κέντρου ενημέρωσης προς τους δημότες στα γραφεία του δήμου στο ΚΑΠΗ για καταθέτουμε τα προβλήματα μας και να ενημερωνόμαστε για την πορεία τους

-Άμεσα μέτρα για την προστασία των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των αγροτών που υποφέρουν από τις κλοπές των μέσων παραγωγής τους και των προϊόντων τους

-Άμεση λήψη μέτρων για την καθαριότητα της στάση εκκλησάκι που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και κάθε άλλης περιοχής

-Τοποθέτηση περίφραξης σε όσα σχολεία είναι ελλιπής ή επισκευής της υπάρχουσας (υπάρχει πρόβλημα με την περίφραξη σε κάποιο σχολείο στον δρόμο του Κιλκισιού )

-Μεγαλύτερη κινητικότητα της αστυνομίας τις ώρες λειτουργίας των σχολείων, κατά την έναρξη και λήξη των μαθημάτων

-Τοποθέτηση καμερών στα πάρκα, τις πλατείες ,τις στάσεις και τα σχολεία, πάντα προσαρμοσμένες στην προστασία προσωπικών δεδομένων και υπό τον πλήρη έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ.

-Περισσότερος φωτισμός στις εργατικές κατοικίες

Όλα αυτά με μεγάλο σεβασμό και αγάπη στους συνανθρώπους μας, πού φεύγουν από τις χώρες τους και αφήνουν τα σπίτια τους για μια καλύτερη ζωή, χωρίς κανένα ίχνος μίσους, αλλά θέλοντας να προλάβουμε τα χειρότερα, διεκδικούμε από την πολιτεία αποτελεσματικότερη αστυνόμευση και ασφάλεια της περιοχής μας και ποιοτικότερη ζωή για όλους μας.

Μάνος Αντώνης

Οικονομικός συντάκτης-Λογιστής/φοροτεχνικός

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.