Θεσσαλονίκη: Στις 28 Σεπτεμβρίου ανοίγουν οι προσφορές του διαγωνισμού για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία

Θεσσαλονίκη: Στις 28 Σεπτεμβρίου ανοίγουν οι προσφορές του διαγωνισμού για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία

Στις 28/9 ανοίγουν οι προσφορές του διαγωνισμού, ώστε να δοθεί λύση στο ζήτημα της μεταφοράς στα σχολεία περίπου 1.000 μαθητών της Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων οι 130 είναι με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Είναι ο τρίτος διαγωνισμός, που προκηρύσσεται, καθώς στους δύο προηγούμενους δεν υπήρξε συμμετοχή και κηρύχθηκαν άγονοι.

«Είμαστε σε αναμονή. Είμαστε σε επικοινωνία με τα Yπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών, για να διαφοροποιηθεί, να επικαιροποιηθεί ο μαθηματικός τύπος, με τον οποίο υπολογίζεται το κόστος των δρομολογίων» δήλωσε σε συνάντηση με δημοσιογράφους η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα, Βούλα Πατουλίδου.

«Έχουμε δυσκολία, δεν έχει επιλυθεί το ζήτημα της μεταφοράς περίπου 1.000 παιδιών, από τα οποία τα 130 είναι με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Δεν μπορώ να ανεχθώ και να αντέξω παιδιά με ειδικές ανάγκες να μην μπορούν να πάνε στο σχολείο…», ανέφερε η κ. Πατουλίδου.

Τα κονδύλια είναι συγκεκριμένα, η τιμή για τα σχολικά δρομολόγια παραμένει σταθερή, αλλά το κόστος έχει αυξηθεί λόγω της ενεργειακής κρίσης. Επιπλέον η συνοδός στα δρομολόγια για μαθητές ΑΜΕΑ πρέπει να έχει πλήρες ωράριο και αυτό αυξάνει το κόστος, εξήγησε και πρόσθεσε ότι για τους υποψήφιους ανάδοχους τουριστικούς πράκτορες αυτό είναι ασύμφορο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.