Θεσσαλονίκη: συνελήφθησαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης που μετέφεραν παράτυπου μετανάστες με πολυτελή αυτοκίνητα

Συνελήφθησαν τρία άτομα-μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε παράνομα μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές πολυτελή οχήματα μεγάλου κυβισμού

 Διαπιστώθηκε η μεταφορά (9) παράτυπων μεταναστών

 

Στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού που έχει εκπονήσει η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και αφορά στον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που διενεργούν παράνομες μεταφορές αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

 

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί ηλικίας 47, 46 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, μεταφορά παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας κατ’ επάγγελμα, από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής και πλαστογραφία.

 

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες (20-01-2020) αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών συνέλαβαν τους τρεις διακινητές στην πόλη των Σερρών και κατάσχεσαν τέσσερα πολυτελή αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες μεταφορές.

 

Λίγο νωρίτερα, οι συλληφθέντες αποβίβασαν σε περιοχή του Δήμου Βόλβης συνολικά εννέα αλλοδαπούς, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράστες λάμβαναν μέτρα αντιπαρακολούθησης, χρησιμοποιώντας ένα εκ των κατασχεμένων αυτοκινήτων ως προπομπό, για να ελέγχει τη διαδρομή για την ύπαρξη αστυνομικών ελέγχων, καθώς επίσης τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας στα οχήματα της διακίνησης.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.