Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 3 άτομα που μετέφεραν 25 παράτυπους μετανάστες

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 3 άτομα που μετέφεραν 25 παράτυπους μετανάστες

Συλλήψεις ατόμων για 2 περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών

 Διαπιστώθηκε η μεταφορά συνολικά  25 παράτυπων μεταναστών

 Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν συστηματικά περιπολίες και ελέγχους με σκοπό τον  εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

 

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, τρία (3) άτομα που ενέχονται σε δύο (2) περιπτώσεις μεταφοράς – προώθησης παράτυπων μεταναστών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες από τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης  και Μυγδονίας αντίστοιχα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, εγκληματικής οργάνωσης , πλαστογραφίας, αντίστασης και απείθειας.

 

Αναλυτικότερα:

  • Αστυνομικοί  του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, εντόπισαν πρωινές ώρες χθες (14-02-2020) να κινείται στην Εγνατία Οδό (ύψος Ασπροβάλτας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 27χρονος αλλοδαπός , στο εσωτερικό του οποίου επέβαινε μεγάλος αριθμός ατόμων.

 

Μπροστά από το ως άνω όχημα προπορευόταν έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό 33χρονο επίσης αλλοδαπό, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τον ρόλο του προπομπού έτσι ώστε να ελέγχει αν στην διαδρομή που ακολουθούσαν υπάρχει αστυνομική παρουσία και να ενημερώνει τον οδηγό του έτερου οχήματος.

 

Εν συνεχεία, και τα δύο αυτοκίνητα μετέβησαν σε αγροτική περιοχή του Δήμου Λαγκαδά, όπου αποβιβάστηκαν από το όχημα του 27χρονου συνολικά έντεκα (11) αλλοδαποί οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

 

Έπειτα, ο 27χρονος αφού άλλαξε πινακίδες κυκλοφορίας στο όχημά του με τον 33χρονο να εποπτεύει την περιοχή, αποχώρησαν για την πόλη της Θεσσαλονίκης και συνελήφθησαν.

 

  • Αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας συνέλαβαν μεσημβρινές ώρες χθες (14-02-2020) στην Π.Ε.Ο. Αθηνών –Θεσσαλονίκης, 45χρονο αλλοδαπό ο οποίος σε προγενέστερο χρόνο είχε αποβιβάσει από το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του σε αγροτική περιοχή της Επαρχιακής Οδού Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείο, δώδεκα (12) αλλοδαπούς οι οποίοι στο σύνολό τους δεν έφεραν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα για την παραμονή τους στη Χώρα.

 

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος κατά την ακινητοποίησή του, προέβαλε σθεναρή αντίσταση προκειμένου να εμποδίσει τη σύλληψή του.

 

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.