Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αστυνομικός της ΔΙΑΣ για τον πυροβολισμό του 16χρονου σε καταδίωξη – Σε κρίσιμη κατάσταση ο έφηβος

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αστυνομικός της ΔΙΑΣ για τον πυροβολισμό του 16χρονου σε καταδίωξη – Σε κρίσιμη κατάσταση ο έφηβος

Συνελήφθη αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που φέρεται να πυροβόλησε εναντίον του 16χρονου, τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Κατά πληροφορίες, από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε η εμπλοκή του δικυκλιστή αστυνομικού στο αιματηρό περιστατικό και με εισαγγελική εντολή κρατείται καθώς σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα αύριο Τρίτη 6/12.

Ο έφηβος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκρατείου , σε σοβαρή κατάσταση, μετά από πολύωρη επέμβαση, κατά την οποία αφαιρέθηκε σφαίρα από το κεφάλι που δέχτηκε κατά την καταδίωξη.

Το χρονικό

Ο 16χρονος, τα ξημερώματα, έφυγε από βενζινάδικο επί της οδού Μοναστηρίου, χωρίς να πληρώσει τα καύσιμα που έβαλε. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, σύμφωνα με την οποία το όχημα εντοπίστηκε στην περιοχή, ωστόσο ο ανήλικος οδηγός αγνόησε τα σήματα να σταματήσει και ανέπτυξε ταχύτητα.

Καθώς έφτασε στη Συμμαχική οδό επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό, ενώ οι αστυνομικοί, στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν, έριξαν πυρά.

Ο νεαρός έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε τοιχίο και στη συνέχεια να διακομιστεί σοβαρά τραυματισμένος στο Ιπποκράτειο.

Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου καυσίμων μίλησε στην ΕΡΤ3 και τόνισε ότι του τηλεφώνησε ο νυχτερινός υπάλληλος κατά τις 01:30 τα ξημερώματα, και τον ενημέρωσε πως ήρθε ένα φορτηγάκι και του ζήτησε να βάλει 20 ευρώ πετρέλαιο. Εκείνος έβαλε πετρέλαιο κανονικά και μόλις έκλεισε τη μάνικα, ο οδηγός έβαλε μπροστά και έφυγε με μεγάλη ταχύτητα. Αμέσως ο ιδιοκτήτης ειδοποίησε την αστυνομία και υπήρξε άμεση κινητοποίηση.

Πατέρας ενός μωρού ο 16χρονος Ρομά

Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν ο ίδιος έφερε οπλισμό. Έξω από το νοσοκομείο παραμένουν συγγενείς του που αγωνιούν για την κατάσταση της υγείας του και αναμένουν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς συνέβη το περιστατικό.

“Δεν μας λένε πώς είναι το παιδί. Είναι ετοιμοθάνατο, μπορεί και να είναι ήδη νεκρό. (…) Aυτό που έγινε είναι απαράδεκτο μόνο στους τσιγγάνους το κάνουν αυτό να πυροβολούν” τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του οικισμού Αγίας Σοφίας, Σταύρος Καβατζίδης στην ΕΡΤ τονίζοντας ότι ο 16χρονος είναι πατέρας ενός μωρού.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.