Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ζευγάρι αρχαιοκάπηλων-Βρέθηκαν στο σπίτι τους αρχαία νομίσματα

dav

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ζευγάρι αρχαιοκάπηλων-Βρέθηκαν στο σπίτι τους αρχαία νομίσματα

Αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν έναν άντρα και μία γυναίκα, ηλικίας 73 και 68 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην «Κύρωση Κώδικα Νομοθεσίας για την Προστασία των Αρχαιοτήτων».

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες της (16-02-2023) σε αρχαιολογικό χώρο της Δράμας, κατελήφθη ο 73χρονος να προβαίνει σε διερεύνηση του εδάφους με τη χρήση ανιχνευτή μετάλλων και σκαπτικού εργαλείου, ενώ, στο προαναφερόμενο σημείο, βρισκόταν και η 68χρονη σύζυγός του.

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, κατασχέθηκαν συνολικά, από την κατοχή του άντρα και την οικία τους:

  • (2) ασημένια και (8) χάλκινα νομίσματα, τα οποία σύμφωνα με αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις της Νομοθεσίας που αφορά στην «Κύρωση Κώδικα Νομοθεσίας για την Προστασία των Αρχαιοτήτων» και είναι Αρχαϊκών, Κλασσικών και Ελληνιστικών χρόνων (από 6ο αιώνα π.Χ. έως και το 1ο αιώνα π.Χ.),
  • (4) πρωτότυπα βιβλία, (2) φωτοαντίγραφα βιβλίων και πλήθος φωτοτυπιών, που αναφέρονταν σε αρχαία νομίσματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.