Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 20χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας 24χρονου ημεδαπού

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 20χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας 24χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάσθηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 24χρονου ημεδαπού στο κέντρο της πόλης

 Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 20χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη καθώς σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν ένα πιστόλι, φυσίγγια και ναρκωτικές ουσίες

 Επίσης, στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθησαν τέσσερα ακόμη άτομα για κατοχή ναρκωτικών, παράνομη παραμονή στη χώρα και διωκτικά έγγραφα

 Εξιχνιάσθηκε έπειτα από αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 24χρονου ημεδαπού που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 01-01-2020 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 20χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για παράνομη οπλοκατοχή και παραβάσεις των Νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.

 

Ειδικότερα, στον προαναφερόμενο τόπο και χρόνο ο 20χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές εναντίον του 24χρονου, προκαλώντας του διαμπερές τραύμα στο πόδι, εξαιτίας προηγηθείσας φραστικής αντιπαράθεσης μεταξύ τους.

 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του στην περιοχή του Τριλόφου και σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην περιοχή της Περαίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1 πιστόλι,
  • 24 φυσίγγια και
  • Ποσότητα κάνναβης.

 

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί 30, 28 και 24 ετών, καθώς και 24χρονος ημεδαπός οι οποίοι κατείχαν από κοινού την ανωτέρω ποσότητα κάνναβης.

 

Γίνεται μνεία ότι ο 20χρονος και ο 30χρονος διέμεναν παράνομα στη χώρα, ενώ σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης κ. Ανακριτή Πρωτοδικείου Ιωαννίνων για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ληστείες και παράνομη οπλοφορία και μία καταδικαστική απόφαση για απόδραση κρατουμένου.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.