Θεσσαλονίκη: Σφραγίστηκε η παιδική χαρά όπου ακρωτηριάστηκε η 8χρονη-Η ανακοίνωση του δήμου

Θεσσαλονίκη: Σφραγίστηκε η παιδική χαρά όπου ακρωτηριάστηκε η 8χρονη-Η ανακοίνωση του δήμου

Το ανέμελο παιχνίδι, όπως αυτά που κάνουν χιλιάδες παιδιά κάθε μέρα στις παιδικές χαρές, μετατράπηκε σε εφιάλτη για ένα 8χρονο κοριτσάκι.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής, όταν το παιδί, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού σε τσουλήθρα της παιδικής χαράς στη Νέα παραλία Θεσσαλονίκης απέναντι από το Γερμανικό προξενείο, σφήνωσε το μικρό δάκτυλο του δεξιού του χεριού στην τσουλήθρα, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί.

Το παιδί διακομίσθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου οι πλαστικοί χειρουργοί γιατροί προχώρησαν σε πολύωρη επέμβαση συγκόλλησης του δαχτύλου.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια πλαστικής χειρουργικής και διευθύντρια κλινικής πλαστικής χειρουργικής του Παπαγεωργίου, Ευτέρπη Δεμίρη, το δαχτυλάκι της μικρής έχει επαναγγειωθεί και επανεμφυτευτεί σωστά, εντούτοις, τα πρώτα 24ωρα είναι αρκετά κρίσιμα.

Η αστυνομία έχει τοποθετήσει κόκκινες κορδέλες για να μην επιτρέπεται η πρόσβαση στην τσουλήθρα, ενώ ερευνώνται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε το παιδί. Η μητέρα του κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπεύθυνου για σωματική βλάβη.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σφράγισε την παιδική χαρά, έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και να διαπιστωθεί πώς τραυματίστηκε η 8χρονη.

O Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Εφραίμ Κυριζίδης, σε ανακοίνωσή του εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για το ατυχές περιστατικό. “Εκφράζω την συμπαράστασή μου στην οικογένεια -από την πρώτη στιγμή είμαστε δίπλα τους και ενημερωνόμαστε διαρκώς για την πορεία της υγείας του παιδιού.Η παιδική χαρά παραμένει σφραγισμένη, μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες ελέγχου και οι εργασίες αποκατάστασης που θα κριθούν απαραίτητες. Οι έλεγχοι στην εν λόγω παιδική χαρά είναι τακτικοί, αλλά σε κανέναν από αυτούς δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα στο παιχνίδι όπου σημειώθηκε το ατύχημα του παιδιού. Ο τελευταίος έλεγχος έγινε την περασμένη Παρασκευή, οπότε μάλιστα αφαιρέθηκε άλλο παιχνίδι που είχε κριθεί μη κατάλληλο”, είπε ο κ. Κυριζίδης και πρόσθεσε:“Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, έχοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την καταλληλότητα των χώρων, όπου παίζουν τα παιδιά, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών που εκτείνονται στα όριά του, μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμένη. Ειδικότερα, προβλέπεται η συνολική αναβάθμιση 25 παιδικών χαρών και η συντήρηση των υπολοίπων 37 που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σε 17 παιδικές χαρές θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά όργανα προσβάσιμα και σε παιδιά με αναπηρίες”.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο αρχιτέκτων της ανάπλασης της Νέας παραλίας, Πρόδρομος Νικηφορίδης, δημοσιοποιεί έγγραφο που είχε αποστείλει το 2013 προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στο οποίο τόνιζε ότι: «μετά την πρόωρη τοποθέτηση ενός συγκροτήματος άσκησης στην παιδική χαρά του Κήπου του Οδυσσέα Φωκά είχαμε εκφράσει τις ενστάσεις μας αναφορικά με το ισοδύναμο του προδιαγραφέντος και αυτού που ενέκρινε η Υπηρεσία σας. Τότε ζητήσαμε από την επίβλεψη να μας δώσει τη δυνατότητα να εξετάσουμε και εμείς τα χαρακτηριστικά των υπολοίπων προϊόντων του αστικού εξοπλισμού που θα προτείνει ο ανάδοχος κάτι που από ότι φαίνεται δεν είναι επιθυμητό».

Ο Εισαγγελέας ποινικής δίωξης ζήτησε να γίνει έκθεση αυτοψίας, να ληφθούν όλα τα στοιχεία για τον τραυματισμό του παιδιού και να εντοπιστούν και να κληθούν οι υπεύθυνοι της παιδικής χαράς για να δώσουν εξηγήσεις στο αστυνομικό τμήμα. Το ατύχημα αυτό φέρνει στην επιφάνεια το θέμα της συντήρησης και ελέγχων στις παιδικές χαρές από τους αρμόδιους φορείς .

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.