Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της επίθεσης σε βάρος αλλοδαπού καλλιτέχνη

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της επίθεσης σε βάρος αλλοδαπού καλλιτέχνη

Αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταυτοποίησαν πέντε άτομα, τα οποία στις 26 Απριλίου 2023 συμμετείχαν σε περιστατικό επίθεσης σε βάρος του 63χρονου καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία, Σεργκέι Αντρέεφσκι, και της 57χρονης συζύγου του, στην αίθουσα τέχνης Remezzo, στην Αρετσού Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τέσσερις άντρες, ηλικίας 19, 20, 23 και 24 ετών και μίας αλλοδαπής, ηλικίας 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία, έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια σε βάρος προσώπου με βάση τα χαρακτηριστικά της εθνικής καταγωγής δημόσια ή μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω δράστες, από κοινού, με οκτώ ακόμη συνεργούς τους, ενεργώντας ως ομάδα με ενωμένες δυνάμεις, ψυχικό δεσμό και εθνικιστικά κίνητρα και, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, πραγματοποίησαν παρέμβαση, επικολλώντας έντυπο υλικό και καλώντας επιτακτικά τον καλλιτέχνη να τερματίσει τη λειτουργία της έκθεσης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των υπόλοιπων εμπλεκομένων.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.