Αρχική ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ TOP NEWS Θεσσαλονίκη: “Τσουχτερά” πρόστιμα σε όσους βγάζουν βόλτα τον σκύλο χωρίς λουρί

Θεσσαλονίκη: “Τσουχτερά” πρόστιμα σε όσους βγάζουν βόλτα τον σκύλο χωρίς λουρί

Θεσσαλονίκη: “Τσουχτερά” πρόστιμα σε όσους βγάζουν βόλτα τον σκύλο χωρίς λουρί

Βεβαιώθηκαν συνολικά εννέα παραβάσεις μόλις σε τρεις ημέρες- Κλιμάκια της ΕΛΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας “χτενίζουν” τους δρόμους της πόλης.

Στην επιβολή προστίμων σε ιδιοκτήτες σκύλων που βγάζουν βόλτα τους τετράποδους φίλους τους χωρίς λουράκι προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικοί σε μικτά κλιμάκια της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας ξεκίνησαν ελέγχους σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και ήδη επέβαλαν τα πρώτα εννέα πρόστιμα. Σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρη Δαγκλή τα πρόστιμα επιβλήθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Οι οκτώ παραβάσεις που βεβαιώθηκαν σε ιδιοκτήτες σκύλων με το πρόστιμο να αγγίζει τα 300 ευρώ αφορούσαν περιπτώσεις σκύλων που βγήκαν βόλτα χωρίς ο ιδιοκτήτης τους να τους φορά λουρί, ενώ μια περίπτωση με το πρόστιμο να ανέρχεται σε 100 ευρώ αφορούσε ακαθαρσίες σκύλου που ο ιδιοκτήτης δεν καθάρισε.

Τα μικτά κλιμάκια τα οποία βρίσκονται στους δρόμους της πόλης ελέγχουν επίσης εάν ο ιδιοκτήτες κατέχει βιβλιάριο για το σκυλάκι του και εάν ο σκύλος έχει καταχωρηθεί στην αρμόδια υπηρεσία του και εάν είναι τσεκαρισμένος.

Η απόφαση για εφαρμογή του νόμου 4039/2012 ο οποίος τροποποιήθηκε το 2017 (4483/2017) ελήφθη μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν ο κ. Δαγκλής και η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα αδέσποτων προερχόμενη από την παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου, Μαρία Αρβανιτίδου με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ταξίαρχο κ. Μπουλούμπαση, προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά το θέμα της αντιμετώπισης του παρεμπορίου καθώς και της εντατικοποίησης ελέγχων δεσποζόμενων ζώων και αντιμετώπισης θεμάτων κακοποίησης τους.

Τα πρόστιμα ποικίλουν ανάλογα με την παράβαση. Ξεκινούν από 100 ευρώ, πλησιάζουν τα 300 ευρώ για εκείνους που δεν έχουν λουρί και μπορούν να ξεπεράσουν τα 1.000 ευρώ. Σημειώνεται επίσης πως το διοικητικό πρόστιμο για παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας του ζώου συντροφιάς είναι 500€.

Σύμφωνα με τον κ. Δαγκλή που μίλησε στο makthes.gr  σκοπός της Δημοτικής Αστυνομίας είναι να ενημερώσει τους πολίτες για την ύπαρξη του νόμου που υπάρχει εδώ και επτά ολόκληρα χρόνια. «Όπως άλλωστε και ο ίδιος ο δήμαρχος έλεγε προεκλογικά πρόθεση της διοίκησης είναι να υπάρχει ευταξία στην πόλη» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η αρμόδια εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα αδέσποτων Μαρία Αρβανιτίδου αναφέρει πως ο σκοπός της διοίκησης δεν είναι φοροεισπρακτικός αλλά να προστατέψει τα δεσποζόμενα ζώα. «Δεν μπορώ να βλέπω να υπάρχουν ζώα που δεν είναι ασφαλή. Θα εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους. Θέλω τα ζώα να κάνουν τη βόλτα τους και να είναι ασφαλή. Πρόσφατα είδα έναν ιδιοκτήτη να βγάζει το σκυλάκι του χωρίς λουρί με αποτέλεσμα να το χτυπήσει αυτοκίνητο» αναφέρει.

Η κ. Αρβανιτίδου προανήγγειλε την δημιουργία κι άλλων «πάρκων σκύλων» με σκοπό να μπορούν τα σκυλάκια ελεύθερα (χωρίς λουρί) να κάνουν την βόλτα τους.

Πάντως, τα πρώτα πρόστιμα που «κόπηκαν» έχουν προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.

Μακεδονία

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

oraiokastro 24 Η ενημέρωση δεν έχει ώρα