Θεσσαλονίκη: 18χρονοι έκαναν 13 ένοπλες ληστείες

Εξιχνιάστηκαν 13 ένοπλες ληστείες και 3 απόπειρες που έλαβαν χώρα σε καταστήματα ψιλικών κατά το τελευταίο δίμηνο

 Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας (2) ημεδαποί

 Η ανάλυση του γεωγραφικού προφίλ, η αξιολόγηση – αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, καθώς και η μελέτη του τρόπου δράσης ατόμων που ενέχονται σε έκνομες ενέργειες, οδήγησαν στην εξιχνίαση δεκατριών (13) ένοπλων ληστειών και τριών (3) περιπτώσεων απόπειρας ληστείας, με την ταυτόχρονη ταυτοποίηση των δραστών, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη.

Πρόκειται για δύο 18χρονους ημεδαπούς, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, καθώς βραδινές ώρες της (17-11-2021), κινούμενοι στις περιοχές Πυλαίας και Πολίχνης, διέπραξαν δύο ληστείες σε καταστήματα ψιλικών, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και διάφορα εμπορεύματα.

Η δράση τους εντοπίζεται στις περιοχές κέντρου πόλης, Νεάπολης, Πολίχνης και Πεύκων το χρονικό διάστημα 11/09 – 13/11 του 2021, κατά την οποία,  δρώντας άλλες φορές μόνος του ένας εκ των δραστών και άλλες φορές από κοινού, με χρήση, κατά περίπτωση, είτε αιχμηρών αντικειμένων είτε πιστολιού αφαιρούσαν χρηματικά ποσά από καταστήματα ψιλικών.

Έγιναν έρευνες στις οικίες τους, σε μία εκ των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού που τοποθετούν τον κάτοχό τους στα σημεία των ληστειών.

Αναφέρεται ότι, ένας εκ των συλληφθέντων έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για υποθέσεις κλοπών.

Οι δύο νεαροί θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.