Θεσσαλονίκη: 300 κιλά κοκαΐνη ανακάλυψε η αστυνομία στο Σχολάρι

Θεσσαλονίκη: 300 κιλά κοκαΐνη ανακάλυψε η αστυνομία στο Σχολάρι

Στην εξάρθρωση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Κατάσχεσε σε σπίτι στο Σχολάρι 300 κιλά κοκαΐνης αξίας αξίας τουλάχιστον 14 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, δύο εκ των οποίων αποτελούν ηγετικά στελέχη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών. Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 38, 48, 45 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, παράβαση του νόμου περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Η κοκαΐνη βρισκόταν σε φορτίο με μπανάνες που έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από την Κολομβία. Το κύκλωμα αυτό δραστηριοποιείται στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, τις οποίες εισάγει στην ευρωπαϊκή επικράτεια, αλλά και στην Αυστραλία από λιμάνια χωρών της Λατινικής Αμερικής, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους.

Η αστυνομία παρακολούθησε την πορεία του φορτίου μέχρι ένα σπίτι στο Σχολάρι όπου και το κατάσχεσε. Σημειώνεται ότι ένα από τα συλληφθέντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, στην προσπάθειά του να διαφύγει, αποπειράθηκε να αποσπάσει τον οπλισμό αστυνομικού, ενώ επιπλέον ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και πέμπτου μέλους του κυκλώματος, το οποίο αναζητείται.

Η υπόθεση μάλλον σχετίζεται με φορτίο κοκαΐνης που κατασχέθηκε πριν από λίγο καιρό στην Καλαβρία της Ιταλίας. Πρόκειται για διακίνηση εμπορευματοκιβωτίου, το οποίο περιείχε κοκαΐνη συνολικού βάρους 654,3 κιλών, που περιέχονταν σε 23 κιβώτια με μπανάνες, και το οποίο εντοπίστηκε από τις Ιταλικές Αρχές.

Η σύλληψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το γραφείο D.E.A. Αθηνών και με τη συνδρομή της Guardia di Finanza Reggio Calabria.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.