Θεσσαλονίκη: 54χρονη εκμεταλλευόταν ανήλικη για 12ωρη καθημερινή εργασία με τη συγκατάθεση της μητέρας της

Θεσσαλονίκη: 54χρονη εκμεταλλευόταν ανήλικη για 12ωρη καθημερινή εργασία με τη συγκατάθεση της μητέρας της

Συνελήφθη αλλοδαπή για εργασιακή εκμετάλλευση ανήλικου, το οποίο εξωθούσε σε επαιτεία

 Στη σύλληψη 54χρονης αλλοδαπής προχώρησαν, πρωινές ώρες χθες (29-09-2022), αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από πολυήμερη έρευνα που διενεργήθηκε κατόπιν σχετικών καταγγελιών πολιτών στην τηλεφωνική γραμμή «1109», αναφορικά με εργασιακή εκμετάλλευση ανήλικης.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, από κοινού σε βάρος ανηλίκου.

Από την μεθοδική και εντατική έρευνα των ανωτέρω αστυνομικών προέκυψε ότι, η 54χρονη έχοντας την έγγραφη συναίνεση της 20χρονης αλλοδαπής μητέρας της ανήλικης, η οποία και αναζητείται, κατά το χρονικό διάστημα από 08-09-2022 έως και χθες μετέβαινε με την ανήλικη καθημερινά στο κέντρο της πόλης, όπου κάθονταν έξω από εμπορικά καταστήματα και επιδίδονταν σε επαιτεία για περισσότερες από 12 ώρες καθημερινά, με την ανήλικη να είναι παραμελημένη και να έχει ρυπαρή εμφάνιση προκειμένου να εγείρει τα φιλανθρωπικά αισθήματα των διερχόμενων και να πετύχει έτσι τον προσπορισμό του μέγιστου δυνατού οικονομικού οφέλους.

Επιπλέον, οι κατηγορούμενες εδώ και πάνω από ένα χρόνο μετέφεραν την ανήλικη, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στη Χώρα μας για χρονικό διάστημα από έναν έως τρεις μήνες με μοναδικό στόχο την κατ’ επάγγελμα εργασιακή εκμετάλλευσή της, μέσω της επαιτείας, ενώ δεν διαπιστώθηκε καμία μονιμότητα στη διαμονή και φροντίδα για την εκπαίδευση, σίτιση και ευζωία του ανήλικου κοριτσιού.

Η συλληφθείσα, με τη σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ η ανήλικη μεταφέρθηκε σε δομή για κατάλληλη αρωγή.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.