Θ. Καράογλου: Η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι παρούσα, ισχυρή, λειτουργούσα και αδιαμφισβήτητη 

Θ. Καράογλου: Η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι παρούσα, ισχυρή, λειτουργούσα και αδιαμφισβήτητη

Η φράση του Χρίστου Σπίρτζη οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα… επαναφέρει τη Δημοκρατία, «είτε με το καλό είτε με το άγριο»,  δεν είναι ένα λεκτικό παραλήρημα, μια φραστική υπερβολή ή μια λάθος διατύπωση. Είναι βαθιά αντικοινοβουλευτική και ταυτόχρονα απειλητική, διότι στον πυρήνα της βρίσκεται η στρατηγική στόχευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των επικείμενων εθνικών εκλογών που θα αναδείξουν πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με στοχευμένα βήματα ο ΣΥΡΙΖΑ «χτίζει» ημέρα με την ημέρα το αφήγημα μιας πραγματικής μελλοντικής εκτροπής, αποκαλύπτοντας το λόγο για τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε στο κλειστό γήπεδο της Πάτρας, για την πολιτική του ομιλία, υπό τους ήχους του ύμνου του ΕΑΜ. Δεν επρόκειτο για μια γραφική στιγμή, αλλά για μια σκηνοθετημένη προσπάθεια να σπείρει στο ακροατήριο του τον σπόρο της αμφιβολίας προκειμένου να «θερίσει» τους επόμενους μήνες τη διαίρεση και το διχασμό του εκλογικού σώματος και κατ’ επέκταση της κοινωνίας.

Γι’ αυτό ρωτώ ευθέως τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα αποδεχθούν το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας το βράδυ των εκλογών με την προφανή νίκη της Νέας Δημοκρατίας ή θα συνεχίσουν τον «ανένδοτο»; Γιατί το να υπονοείς «νοθεία» ή να μιλάς για «πιασμένους» δεν είναι μια προεκλογική κουβέντα που ειπώθηκε… παραπάνω και η οποία θα ξεχαστεί, αλλά μια συστηματική προσπάθεια να «δηλητηριάσεις» την κοινή γνώμη και να στρέψεις τα βλέμματα του κόσμου μακριά από τις δικές σου ευθύνες και την προσωπική ήττα.

Η πιο ηχηρή απάντηση σε αυτό το νοσηρό αφήγημα πρέπει να είναι η μαζική συμμετοχή της κοινωνίας στην εκλογική διαδικασία. Να προσέλθει και να ψηφίσει, στέλνοντας το σαφές μήνυμα πως με τους θεσμούς δεν παίζουμε…

Όσον αφορά στον Χρήστο Σπίρτζη, του επισημαίνω ότι η Δημοκρατία δεν χρειάζεται να επιστρέψει στην πατρίδα μας, γιατί η Δημοκρατία δεν υποχώρησε ποτέ από το 1974 μέχρι σήμερα. Είναι παρούσα, ισχυρή, λειτουργούσα και αδιαμφισβήτητη, ακόμα και σε περιόδους οικονομικής κρίσης και κοινωνικής αναστάτωσης, με αποτέλεσμα επί σχεδόν 50 χρόνια να διεξάγονται άψογες εκλογές.

Τέλος, σχετικά με το ψευτοδίλημμα «Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία», που έθεσε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας, τους απαντούμε ότι τη Δημοκρατία στην πατρίδα μας την αποκατέστησε το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής  και την προστατεύει κάθε ημέρα η Νέα Δημοκρατία ακόμα και σε δύσκολες εποχές. Ακόμα και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να τη θέσει σε κίνδυνο έμμεσα ή άμεσα, με διχαστικά δημοψηφίσματα και την άνω και την κάτω πλατεία.

Το γεγονός ότι βρίσκονται σε πανικό αποδεικνύεται και από τη δημόσια ομολογία του Ανδρέα Ξάνθου, ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι είναι «ένα κόμμα γηρασμένο», δίχως απήχηση στην κοινωνία.

 

Θεόδωρος Γ. Καράογλου Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Ν.Δ.  για το oraiokastro24.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.