Θ. Καράογλου : Η Νέα Δημοκρατία “ωριμάζει” παραμένοντας “νέα”

Θ. Καράογλου : Η Νέα Δημοκρατία “ωριμάζει” παραμένοντας “νέα”

Η Νέα Δημοκρατία είναι «η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Επί 47 χρόνια ενώνει τους Έλληνες, προτάσσοντας πάντα το εθνικό συμφέρον πέρα και πάνω από τις «παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου ή της Αριστεράς».

Ακολουθώντας πιστά την ιδρυτική της διακήρυξη υπηρετεί την προοδευτική της αποστολή, λειτουργώντας αποκλειστικά προς όφελος της κοινωνίας. Άλλωστε από αυτήν προέρχεται, εδράζοντας τη σταθερή πολιτική της πορεία στον ορθό λόγο, την υπευθυνότητα και τη μετριοπάθεια, αποκηρύσσοντας με σφοδρότητα τον λαϊκισμό και την πολιτική ρηχότητα.

Από την ίδρυσή της, στις 4 Οκτωβρίου του 1974, έχει ως βασικό στόχο την εθνική ομοψυχία και το ξεπέρασμα των διαχωριστικών γραμμών του παρελθόντος, που τόσο πολύ πλήγωσαν κατά περιόδους όλους τους Έλληνες.

Ταυτόχρονα, όμως, έχει κερδίσει το δικαίωμα να υπερηφανεύεται πως βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Από την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας, την ένταξη μας στην ΕΟΚ, μέχρι τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις που κράτησαν την Ελλάδα όρθια στα δύσκολα και εντός του σκληρού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία που υπογράφηκε πρόσφατα.

Στο πλαίσιο αυτό καλώ κάθε φίλο, στέλεχος και μέλος της Νέας Δημοκρατίας να αναλογιστεί την ιστορία και την προσφορά του κόμματος στον τόπο και να συμμετέχει στις εσωκομματικές εκλογές της 24ης Οκτωβρίου. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε μαζικά και δυναμικά στο προσκλητήριο της επόμενης ημέρας, εκλέγοντας με την ψήφο μας τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα κομματικά όργανα όπως είναι οι ΔΗΜΤΟ και οι ΔΕΕΠ.

Πρόκειται για μια σημαντική εσωκομματική διαδικασία η οποία θα αναζωογονήσει την παράταξη, δίνοντας της την ώθηση να υλοποιήσει το όραμά της για την κοινωνική αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη. Να δώσει τη μάχη για ένα κράτος δικαίου και πρόνοιας. Να εκπέμψει την ιδεολογική της ταυτότητα που σήμερα την ασπάζεται η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Βλέπετε, η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της φιλελεύθερης επιλογής, του μεσαίου χώρου και αυθεντικός εκφραστής του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας. Είναι το κόμμα που μάχεται για την αναβάθμιση της ουσίας και της ποιότητας της Δημοκρατίας μας. Είναι το κόμμα των μεγάλων και απόλυτα δικαιωμένων εθνικών επιλογών που σημάδεψε ότι καλό και γόνιμο έγινε στην πορεία της πατρίδας μας.

Επιπρόσθετα η μεγάλη συμμετοχή καταδεικνύει ότι είμαστε ένα μεγάλο, δυνατό, ανοιχτό, σύγχρονο, δημοκρατικό κόμμα. Γι’ αυτό προτρέπω κάθε Νεοδημοκράτη και Νεοδημοκράτισσα να μη λείψει από το κάλεσμα της συστράτευσης.

Με οδηγό την πείρα του παρελθόντος και όραμα ένα καλύτερο σήμερα, αλλά και ένα ασφαλέστερο μέλλον, η Νέα Δημοκρατία καθοδηγεί τους Έλληνες προς το δρόμο της ανάταξης, της ανάπτυξης και της ελπίδας, αγωνιζόμενη για όσα απαιτεί η κοινωνία. Ωριμάζει, παραμένοντας «νέα» και διατηρώντας ακέραιο το αξιακό της κεφάλαιο, συνεχίζει να υπερασπίζεται τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας, της ανταγωνιστικότητας και των ίσων ευκαιριών, για μια Ελλάδα που πιστεύει στον εαυτό της και επενδύει στα παιδιά της.

Θεόδωρος Γ. Καράογλου

Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Ν.Δ.   

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.