Ιαματικές πηγές Θερμών ορεινής Ξάνθης, βίντεο περιπλάνησης

Ιαματικές πηγές Θερμών ορεινής Ξάνθης, βίντεο περιπλάνησης 

Στην ορεινή Ξάνθη και συγκεκριμένα στον δήμο Μύκης βρίσκεται κρυμμένος ένας πραγματικός θησαυρός, ένα πλούσιο γεωθερμικό της πεδίο .
Τα λουτρά στην ορεινή κοινότητα Θερμών του δήμου Μύκης προσελκύσουν πλήθος επισκεπτών καθώς διακρίνονται για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, προσφέροντας ταυτόχρονα μια σημαντική εναλλακτική μορφή τουρισμού.
Η κοινότητα των Θερμών περιλαμβάνει τέσσερεις ορεινούς οικισμούς, τις Άνω Θέρμες, τις Μέσες Θέρμες, τις Κάτω Θέρμες και τα Λουτρά Θερμών. Είναι οικισμοί χτισμένοι μέσα στη φύση κατά μήκος χειμάρρων και ρεμάτων, όπου αναβλύζει θερμό νερό από 46 πηγές.
Η θερμοκρασία του νερού κυμαίνεται από τους 40 έως και 53 βαθμούς Κελσίου και είναι πόσιμο. Είναι νερά μικρής περιεκτικότητας σε άλατα, περιέχουν σημαντική ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα, λίγο μεθάνιο και καθόλου υδρόθειο. Τα λουτρά ενδείκνυνται για νοσήματα του μυοσκελετικού, αγγειακού και νευρικού συστήματος αλλά και για δερματικές παθήσεις.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον επίγειο θησαυρό της ορεινής Ξάνθης

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.