Ιατροδικαστική έκθεση: Ο θάνατος της Καρολάιν ήταν αγωνιώδης

Ιατροδικαστική έκθεση: Ο θάνατος της Καρολάιν ήταν αγωνιώδης

Σοκ προκαλούν οι εξελίξεις στο φρικιαστικό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, μετά την ομολογία του 33χρονου πιλότου ότι ήταν αυτός που σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του. «Πάγωσε» την κοινή γνώμη η περιγραφή του φονικού ως… ένα ατύχημα πάνω σε μία διένεξη. Ενδεικτική των προθέσεων του 33χρονου είναι η ιατροδικαστική έκθεση, όπου περιγράφεται ότι ο ασφυκτικός θάνατος της Καρολάιν ήταν αγωνιώδης, και διήρκεσε περίπου 6 λεπτά.

Καταθέτει η ιατροδικαστής «πως από τους παλμούς που καταγράφονται στο smartwatch, από 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021, η Καρολάιν φαίνεται ότι κοιμόταν, το ίδιο και στις 3: 58 ώρα. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».

Η ιατροδικαστής απέκλεισε την πιθανότητα ο άντρας που εξέτασε, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας. Η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτομο για οποιοδήποτε λόγο και σε καμία περίπτωση 2 ώρες. Σε κάθε περίπτωση ένας νεαρός υγιής άνθρωπος δεν θα μπορούσε να παραμείνει λιπόθυμος επί 2 ώρες. Οι σωματικές του βλάβες ήταν όλως ελαφρές.

Η γειτόνισσα της οποίας το σπίτι είναι μεσοτοιχία με αυτό του ζευγαριού, είπε ότι στις 4.20 άκουσε ένα θόρυβο σαν γκντουπ και μετά το κλάμα του σκύλου, όχι γαύγισμα, όπως τόνισε. «Μετά το κλάμα του σκύλου το μόνο που άκουσα ήταν κάποια βήματα στην σκάλα. Απ’ όσο κατάλαβα αυτά τα βήματα ήταν από έναν άνθρωπο και μου φάνηκε σαν να κατέβαινε τη σκάλα. Στην ερώτηση που μου κάνετε σας λέω πως δεν άκουσα καθόλου ούτε φωνές ούτε ουρλιαχτά από το σπίτι των παιδιών εκείνη τη νύχτα. Αν η Καρολάιν φώναζε θα το άκουγα σίγουρα κι αυτό αφού όπως σας είπα άκουγα τα νιαουρίσματα από τις γάτες πόσο μάλλον τη νύχτα που δεν ακούγονται γενικά θόρυβοι, σίγουρα θα άκουγα ουρλιαχτά».

Η μητέρα της Καρολάιν κατέθεσε ότι δεν είχε καταλάβει προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού «την έβλεπα κάθε μέρα πολύ χαρούμενη κι ευτυχισμένη και μου έλεγε ότι περνάει παρά πολύ καλά. Δε μου έκανε ποτέ παράπονα ότι κουράζεται ή ότι έχει προβλήματα Τι έγινε μέσα στο σπίτι δεν ξέρω ούτε θέλω να μάθω γιατί με πονάει πολύ. Δόξα τω Θεώ η Λυδία είναι καλά».

Ο εκπαιδευτής του πιλότου, θύμα ληστείας στο Αλεποχώρι, λίγες μέρες μετά την κηδεία της Καρολάιν, πήρε τηλέφωνο τον κατηγορούμενο. Εγώ θύμισα στον Μπάμπη ότι πριν λίγα χρόνια είχα πέσει θύμα ληστείας στο σπίτι μου. Φυσικά το είχαμε συζητήσει πολύ και με τον Μπάμπη που είχα μία ιδιαίτερη σχέση..

Η κατά δήλωσή της ψυχολόγος κατέθεσε πως τη βρήκαν μέσω σάιτ και την προτίμησαν λόγω της προηγούμενης ιδιότητας της ως μαία, δεδομένου ότι όταν πήγαν σε εκείνη είχαν ήδη την μπέμπα τους. «Η πρώτη μας επικοινωνία ήταν 14 Νοεμβρίου 2020 ενώ η πρώτη μας συνάντηση 17 Νοεμβρίου 2020».

Πήγαιναν και οι δύο, έπαιρναν και το μωρό μαζί. Έκαναν ατομικά ψυχοθεραπεία, πλην ορισμένων περιπτώσεων που χρειάστηκε να κάνουν μαζί. Σταμάτησαν τον περασμένο Φεβρουάριο. Είπαν ότι ήταν εντάξει και δεν χρειαζόντουσαν περαιτέρω βοήθεια.

ΕΡΤ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.