Ιερά Μονή Εσφιγμένου: Ξεκίνησε η δέσμευση ακινήτων και εκτάσεων από τη νέα αδελφότητα,φωτο

Ιερά Μονή Εσφιγμένου: Ξεκίνησε η δέσμευση ακινήτων και εκτάσεων από τη νέα αδελφότητα

Με τη δέσμευση δύο ακινήτων εκτός του Αγίου Όρους ξεκίνησε η εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου, κατά την οποία οι «ζηλωτές» πρέπει να παραδώσουν την ακίνητη περιουσία, εντός και εκτός της Αθωνικής Πολιτείας, στη νέα αδελφότητα.

Πιο συγκεκριμένα η νέα αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους προχώρησε στην παραλαβή αγροκτήματος μεταξύ Ιερισσού και Στρατωνίου και του κονακίου των Νέων Ρόδων.

Υπενθυμίζεται ότι  Άρειος Πάγος, στις 8 Ιουλίου, απέρριψε τις αιτήσεις αναίρεσης που κατέθεσαν οι «ζηλωτές» που βρίσκονται στο ιστορικό μοναστήρι, κατά απόφασης του Εφετείου Θεσσαλονίκης. Η νέα αδελφότητα, που έχει οριστεί από τα διοικητικά όργανα του Αγίου Όρους έχει αναγνωριστεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η ανακοίνωση της παλαιάς αδελφότητας ανέφερε για το συμβάν: «Σήμερα οι 3 μοναχοί της νέας ψευδο-αδελφότητας της Εσφιγμένου, διορισμένοι εν μία νυκτί και ένάντια στον Κ.Χ.Α.Ο., δέσμευσαν από την Ιστορική Εσφιγμένου των 100 μοναχών ένα κτήμα στην Ιερισσό. Μετά από Ευρωπαϊκά και Εθνικά Αγιορείτικα κονδύλια, τραπεζικούς λογαριασμούς, ακίνητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τρακτέρ, οχήματα και κάθε τι που ήταν πηγή εσόδων στην αδελφότητά μας (που αριθμεί 110 μοναχούς), τώρα ανήκει και ελπίζουμε να φτάνει να ταϊζει τα ‘ταπεινά και γεμάτα Χριστιανική αγάπη’ στόματα των 3 μοναχών της νέας ψευδο-Εσφιγμένου. Αν δεν έχουν χορτάσει το μόνο που έχει μείνει πια να πάρουν είναι οι ψυχές μας».

IMG-6ad5eb763db18bdf05c14e831701dd63-V.jpg

IMG-1e5f0d94ee8e29085bfa793d6aba9d12-V.jpg

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.