“Ιπτάμενο φωτεινό τραίνο” έκοβε βόλτες στον ουρανό της Ελλάδας – Τι είναι;

“Ιπτάμενο φωτεινό τραίνο” έκοβε βόλτες στον ουρανό της Ελλάδας – Τι είναι;

Γεμάτοι απορία κοίταξαν τον ουρανό κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας, της Χαλκιδικής και σε άλλα μέρη της Ελλάδας καθώς έβλεπαν μια ευθεία γραμμή από φώτα να κινείται.

Τι μπορεί να ήταν αυτό το παράξενο “ιπτάμενο φωτεινό τραίνο” που πολύς λόγος έγινε στα social προσπαθώντας να δοθεί μια απάντηση;

Πρόκειται δορυφόρους της εταιρείας SpaceX του του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ που βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά για την παροχή γρήγορου δορυφορικού Ίντερνετ, μέσω του συστήματος Starlink. Οι συγκεκριμένοι δορυφόροι βρίσκονται σε τροχιά σε σχετικά χαμηλό ύψος και για αυτό είναι ορατοί δια γυμνού οφθαλμού.

Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί ξανά στη χώρα μας, ενώ σήμερα έγινε αντιληπτό και στην Κύπρο, σην Τουρκία και στη Βουλγαρία, αλλά και στον Λίβανο.

Υπάρχει ειδική πλατφόρμα ΠΟΥ δημοσιεύει σε καθημερινή βάση από ποια μέρη του κόσμου θα περάσουν και σε ποιες ώρες και μέρες θα είναι ορατοί.
Δείτε ζωντανά τον χάρτη της πορείας του εδώ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.