Κίνημα της πετσέτας έφτασε και στην Χαλκιδική- Ενεργοί πολίτες ενεργοποίησαν τη νομοθεσία

Κίνημα της πετσέτας – Ενεργοί πολίτες ενεργοποίησαν τη νομοθεσία

Η Κίνηση Πολιτών Πάρου για τις Παραλίες, απο οπού ξεκίνησε το “Κίνημα της πετσέτας”,  είναι μία “από τα κάτω” συλλογικότητα πολιτών του νησιού. Τους ενώνει η έγνοια για τη συρρίκνωση του δημόσιου χώρου και ο εκτοπισμός από τις παραλίες.

Το κίνημα της πετσέτας βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές, ιδίως τώρα που η δράση έχει επιφέρει καρπούς !

Το Κίνημα πολιτών Χαλκιδικής για ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τους αγώνες των πολιτών σε Πάρο και Νάξο. «Ήρθε η στιγμή να διεκδικήσουμε πίσω τις παραλίες της Χαλκιδικής που ανήκουν ισότιμα προς όλους και όλες μας και να βρεθούμε απέναντι στην παράνομη κατάληψή τους από επιχειρηματίες που όχι μόνο καταστρέφουν το φυσικό τοπίο αλλά αποκλείουν και ένα μεγάλο μέρος των πολιτών από την πρόσβαση σε αυτές!» αναφέρουν.

Την Τρίτη 2 Αυγούστου, από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Εντολή για ένταση των ελέγχων στις παραλίες, για την διασφάλιση των όρων που προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες έδωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στις αρμόδιες υπηρεσίες. Οι έλεγχοι αυτοί, είτε αυτεπάγγελτα είτε ύστερα από καταγγελίες που υποβάλουν οι πολίτες θα ενταθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου προκειμένου να γίνονται σεβαστοί οι όροι των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τις επιχειρήσεις, να διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες σύμφωνα με τους κανόνες του Συντάγματος και να προστατεύεται η εικόνα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος».

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε:
«Σε κάθε περίπτωση, απόφασή μας είναι να τηρηθεί η νομιμότητα στις παραχωρημένες από το Δημόσιο παραλίες και να τηρηθούν στο ακέραιο οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί. Κάθε παραβίαση της νομιμότητας θα μας βρει απέναντι. Έδωσα εντολή στη νέα στην Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Ν. Κόλλια έτσι ώστε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κτηματικές υπηρεσίες, οι σχετικοί έλεγχοι να ενταθούν με όλες τις προβλεπόμενες συνέπειες για τους παραβάτες. Ας γνωρίζουν όσοι δεν σέβονται το περιεχόμενο των σχετικών συμβάσεων, ότι δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.