«Καθαρές οι παραλίες στην Καλλικράτεια, να κολυμπά άφοβα ο κόσμος»

Από τις αρχές του καλοκαιριού, επικρατεί έντονη ανησύχια για τα νερά της Καλλικράτειας. Ο δήμαρχος της Νέας Προποντίδας, διαβεβαιώνει τους πολίτες πως οι θάλασσες είναι πεντακάθαρες.

Σύμφωνα με τον Εμμανουήλ Καρρά, δήμαρχο Νέας Προποντίδας «όλες οι θάλασσες είναι πεντακάθαρες, είναι ελεγμένες και ο κόσμος μπορεί να απολαμβάνει το μπάνιο του άφοβα.Είναι πρώτη χρονιά που βάλαμε και γαλάζιες σημαίες και την προηγούμενη κάναμε συνεχείς δειγματοληπτικούς ελέγχους σε 12 σημεία. Το ίδιο κάνουμε και φέτος για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις γαλάζιες σημαίες».

Ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας αναφέρθηκε και στις καταγγελίες για ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής όπου εκβάλει το ρέμα “Βουγουδάκη” ,ύστερα από ξαφνική νεροποντή στις 8 Ιουνίου, επιβεβαιώνοντας οτι υπήρξε περιστασιακή επιμόλυνση αμέσως μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα η οποία όμως υποχώρησε δύο μέρες αργότερα. Ο κ. Καρράς τόνισε ότι η περιοχή είναι καθαρή από τις 10 Ιουνίου σύμφωνα με δειγματολειπτικούς ελέγχους διαπιστευμένου εργαστηρίου.

«Οποιοδήποτε ρέμα κι αν κατεβάσει νερό στη θάλασσα θα κατεβάσει και άλλα υλικά.Μετά την κακοκαιρία διαπιστώσαμε οργανικούς ρύπους ,για 2 ημέρες δεν ήταν επιτρεπτό να κάνει ο κόσμος μπάνιο στη θάλασσα. Κάθε μέρα γίνονταν έλεγχοι από διαπιστευμένο εργαστήριο .Διαβεβαιώνω οτι δεν υπάρχει θέμα ρύπανσης» είπε ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Εμμανουήλ Καρράς στο ραδιόφωνο “Πρακτορείο 104,9 fm”.

Ο κ. Καρράς υπογράμισε ότι ο Δήμος Προποντίδας έχει κερδίσει 14 γαλάζιες σημαίες.”Για να μπορέσεις να πάρεις γαλάζιες σημαίες είσαι υποχρεωμένος να κάνεις συνεχείς δειγματολειπτικούς ελέγχους και οι προυποθέσεις για να τις πάρεις είναι πάρα πολύ αυστηρές. Καταφέραμε σε συνεργασία με άλλους δήμους η Χαλκιδική να κατέχει την 3η θέση στην Ελλάδα σε γαλάζιες σημαίες
Παραλία,Καλλικράτεια,

seleo.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.