και η αντιπαράθεση συνεχίζεται….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΔΙΡΝΕΛΗ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΑΒΟΤΣΗ
Δεν είναι του χαρακτήρα μου να μπλέκω σε διάλογο που κανένα ουσιαστικό όφελος δεν έχει για τον τόπο, ούτε σε ανούσιες προσωπικές αντιπαραθέσεις που ουσιαστικά δεν αφήνουν κάποιο κέρδος στους δημότες, γιατί πιστεύω πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα και όλες οι άλλες επικοινωνιακές τακτικές και παραπλήσιες παραπλανητικές δημοσιεύσεις στα μέσα, αποπροσανατολίζουν τον λαό από τα αληθινά προβλήματα που τον βασανίζουν και τον ταλαιπωρούν στην καθημερινότητά του.
Επειδή όμως η δήλωση του κ. Γαβότση για το πρόσωπο μου δεν έχει κανένα στίγμα πολιτικής (δημιουργικής) αντιπαράθεσης, αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση, αν και δεν το επιθυμούσα, να απαντήσω για πρώτη και τελευταία φορά (επί προσωπικού) παραβιάζοντας μία από τις βασικές μου αρχές, αυτήν της αποφυγής της προσωπικής αντιπαράθεσης.
Συγκεκριμένα: Εάν αμφισβητεί ο κ. Γαβότσης ότι πράγματι ήμουν ο συνήγορος υπεράσπισης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μελισσοχωρίου, είμαι πρόθυμος να του προσκομίσω δημοσίως τα πρακτικά της επίμαχης δίκης. Εάν αμφισβητεί ότι το προαναφερόμενο Δ.Σ του Συλλόγου παραπέμφθηκε να δικαστεί για την ανάρτηση 2 αεροπανό στην είσοδο και έξοδο του Μελισσοχωρίου με το σύνθημα «Μεζονέτες χτίζουμε – σχολεία όμως δεν χτίζουμε» τότε και πάλι τα σχετικά δικαστηριακά πρακτικά είναι στην διάθεση του. Εάν αμφισβητεί ότι απαλλάχτηκαν των κατηγοριών και αθωώθηκαν άπαντες πάλι θα τον παραπέμψω στα ίδια πρακτικά. Εάν πάλι αμφισβητεί ότι κανένας αρμόδιος από τον τότε Δήμο Μυγδονίας, δεν παρέστη να υπερασπιστεί τους δικαζόμενους γονείς τότε πάλι θα τον παραπέμψω στα ίδια πρακτικά. Οι τότε κατηγορούμενοι μάλιστα απορούσαν γιατί δεν εμφανίστηκε κάποιος από την Δημοτική αρχή να τους υπερασπιστεί και να τους στηρίξει στο δίκαιο αγώνα τους για σχολική στέγη αφού τα παιδιά τους στοιβάζονταν σαν τις σαρδέλες στο μοναδικό σχολείο του χωριού.
Όσον αφορά την «στήριξη» του κ. Γαβότση στην δημιουργία του 2ου Γυμνασίου Μελισσοχωρίου έχω να τονίσω τα εξής: Α) Ο τότε Δήμος Μυγδονίας είχε εγκλωβιστεί και ασχολιόνταν επί χρόνια με το οικόπεδο στη θέση «ελιά» για την ανέγερση σχολείου και δεν είχε καμία άλλη εναλλακτική λύση – πρόταση για το διογκούμενο πρόβλημα της σχολικής στέγης. Σημειωτέον ότι μέχρι και σήμερα θεωρώ ότι το οικόπεδο αυτό, κυριότητας του Υπουργείου Άμυνας, βρίσκεται στην ίδια ιδιοκτησιακή κατάσταση με τότε. Β) Για να βρεθεί λύση (έστω και προσωρινή) το τότε Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Συλλόγων Γονέων Μυγδονίας κινητοποιήθηκε και με επικεφαλής τον υπερβολικά δραστήριο Πρόεδρο του, κ. Χρήστο Γραδαράκη πήρε την υπόθεση στα χέρια του. Αφού έλεγξε όλη την περιοχή και τις χωροταξικές δυνατότητες που υπήρχαν προέβη στις εξής ενέργειες: 1) Ήρθε σε προσωπική επαφή με τον ιδιοκτήτη του συγκροτήματος «ΣΚΑΡΑ» για την μίσθωση κτιριακού συγκροτήματος κατάλληλου για την λειτουργία σχολείου και διαπραγματεύτηκε το πλέον συμφέρον μίσθωμα. 2) Απευθύνθηκε σε πολιτικό μηχανικό ο οποίος και συνέταξε τεχνική μελέτη (κατόψεις κ.λ.π) σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και διατάξεις του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ). Μάλιστα η Ένωση τον τίμησε στα εγκαίνια του Σχολείου με τιμητική πλακέτα για την ανιδιοτελή προσφορά του. 3) Στην ίδια μελέτη της Ένωσης Γονέων παρουσιάζονταν σε πλήρη ανάπτυξη το σχεδιάγραμμα των αιθουσών και των λοιπών βοηθητικών χώρων 4) Στη συνέχεια απευθύνθηκε σε κάθε αρμόδιο όργανο υποστηρίζοντας και προωθώντας την ολοκληρωμένη πρόταση-λύση των γονέων (Νομαρχία, Διευθυντή Εκπαίδευσης, Προϊσταμένους, κ.λ.π) και τους οποίους έφερε στο χώρο για επιτόπια αυτοψία, όπως το ίδιο έγινε και με τους αρμόδιους μηχανικούς του ΟΣΚ.
Η συμμετοχή του Δήμου Μυγδονίας σε όλα αυτά: Η υποδοχή των εκάστοτε αρμοδίων. Η κάλυψη των εξόδων διαμόρφωσης του μισθωμένου χώρου στον οποίο και λειτουργεί το σημερινό 2ο Γυμνάσιο Μυγδονίας. Η στήριξη του αντιδημάρχου κ. Σίσκου σε όλες τις πρωτοβουλιακές ενέργειες της Ένωσης.
Μετά την δημοτική αλλαγή και την εφαρμογή του Καλλικράτη ακριβώς τα ίδια εφαρμόσθηκαν και επί διοίκησης του σημερινού δημάρχου κ. Σαραμάντου και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο δημιουργήθηκε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου με έδρα το Μελισσοχώρι.
Εάν μετά από όλα αυτά, υπάρχει κάποιος που πιστεύει ακόμα πως τα σχολεία αυτά ΔΕΝ φτιάχτηκαν ουσιαστικά από τους γονείς, τότε αφήνομαι στην κρίση των αναγνωστών. [Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν τα σχετικά έγγραφα και οι μαρτυρίες των τότε πρωταγωνιστών]
Κλείνοντας, τονίζω για μια ακόμη φορά πως δεν πρόκειται στο εξής να εμπλακώ για κανένα λόγο και αιτία, σε νέες προσωπικές αντιπαραθέσεις, τοποθετήσεις και χαρακτηρισμούς που κατεβάζουν το επίπεδο της προεκλογικής αυτοδιοικητικής πολιτικής άμιλλας σε αρένα ρωμαϊκού τύπου. Θα είμαι όμως πάντα ΠΑΡΩΝ σε κάθε πολιτική και ουσιαστική αντιπαράθεση με ήθος και επιχειρήματα που θα αφορούν και θα δίνουν λύσεις στα ουσιαστικά προβλήματα που απασχολούν τον ευρύτερο Δήμο Ωραιοκάστρου.
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΔΙΡΝΕΛΗΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου με την Δ.Κ.Π.Ω. «ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.