Και συμπαραστάτη δεν έχουμε και ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί το δημοτικό συμβούλιο.

Τεταμένη η ατμόσφαιρα στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο σήμερα.
Κύριος λόγος ήταν η αντίδραση των συμβούλων για την πραγματοποίηση του σημερινού συμβουλίου διοτι έκριναν οτι τα θέματα του δεν ήταν επείγουσα.
Η ένταση ομως υπέβοσκε για το θέμα της μεταφοράς του γραφείου της ΔΗΚΕΩ,απο Πεντάλοφο σε Ωραιόκαστρο και τον άγριο καβγά-ξυλοδαρμό που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του πρωην αντιδημάρχου κ.Δούμπαλα και του αντιπροέδρου της ΔΗΚΕΩ κ. Τσολάκη.
{Το συμβάν το oraiokastro24 αποφάσισε να μην το δημοσιεύσει και γιατι το ζήτησαν οι ίδιοι οι παρευρισκόμενοι αλλα και γιατι είμαστε κατα της βίας και τέτοιες εικόνες ντροπής μόνο κακό μπορούν να φέρουν.}
Στην αίθουσα παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του τοπικού σμβουλίου του Πενταλόφου οι οποίοι ήθελαν να κάνουν έκτακτο συμβούλιο και να καταθέσουν την άρνηση τους για τη μεταφορά του γραφείου και δεν τους δώθηκε άδεια απο τον πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου για την πραγματοποίηση του. Ετσι παραυρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για την κατάθεση της άρνησης τους.

Παραιτήθηκε απο την υποψηφιότητα για τη θέση του συμπαραστάτη του δημότη ο κ.Χαραβόπουλος για προσωπικούς λόγους και ζήτησε συγνώμη αν κάποια στιγμή πρόσβαλε κάποιους.
Η παραίτηση του,είπε ο πρόεδρος του συμβουλίου, οτι δεν μπορει να γινει δεκτή βάση νόμου.
Δεν υπήρξε απαρτία,ξανα,κατα την διάρκεια της ψηφοφορίας για τη θεση του συμπαραστάτη του δημότη και θα ξαναγίνει προκήρυξη νέων προσώπων για τη θεση αυτή.
Οι υποψήφιοι μπορούν να είναι απλοί πολίτες με καθαρή ματιά και σκέψη και μόνο μέλημα τους το καλό του τόπου.
Η θέση είναι έμμισθη,ιδιο ποσό με το μισθό του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου,περίπου 700€.
Ο δήμαρχος πρότεινε ως υποψήφιο για την θεση του συμπαραστάτη του δημότη για την επόμενη ψηφοφορία τον κ.Παπαδόπουλο Δημήτριο Σταυριώτης.Ο “υποψήφιος” έχει πλήρη άγνοια για την θέση αυτή διευκρίνισε ο δήμαρχος….. Το άκουσμα άφησε άφωνους τους συμβούλους γεμάτους απορίες οι οποίες δεν απαντήθηκαν και προχώρησε η διαδικασία του συμβουλίου.
Στο 9ο θέμα,για τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, στο σημείο που το προεδρίο έθεσε το θέμα της μη βιντεοσκόπησης και φωτογράφησης απο τα ΜΜΕ του τόπου μας έφερε μια ακόμη ταραχή στην αίθουσα. Μερικοί σύμβουλοι απαιτούν την παρουσία των ΜΜΕ για την προβολή της αλήθειας. Το προεδρίο δήλωσε οτι έχει προβεί σε διαδικασία τοποθέτησης δυο καμερών με ζωντανή μετάδοση των συμβουλίων και για αυτόν τον λόγο δεν κρίνεται απαραίτητη η ιδιωτική κάμερα στην αίθουσα.
image

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.