Κακοί άνθρωποι,τα σημάδια για να τους αναγνωρίσετε και πως να τους αντιμετωπίστε

Αν νομίζετε ότι η κακία είναι απλή υπόθεση κάνετε λάθος!

Έχετε ακούσει τον όρο «τοξικοί άνθρωποι;»,δηλαδή κακοί; Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που στ’ αλήθεια έχουν τον τρόπο να μας βλάψουν ψυχικά αλλά και σωματικά. Συχνά, αυτοί οι άνθρωποι, δεν εντοπίζονται εύκολα. Συνήθως, λειτουργούν με ύπουλο τρόπο, αλλά υπάρχουν και οι φορές που επαναλαμβάνουν έντονα την ίδια συμπεριφορά

Αντιμετώπισε την ανθρώπινη κακία με σθένος. Άνθρωποι κακοί, μικρόψυχοι, μοχθηροί, ψεύτες, συκόφάντες, αγνώμονες.Αυτούς τους ανθρώπους θα τους συναντήσεις και εσύ σε αυτή τη ζωή. Και θα κληθείς μέσα από αυτή τη «συνάντηση» να επιβιώσεις αλλά κυρίως να αξιοποίησεις το σπουδαίο μάθημα της ζωής που θα πάρεις!

Δείτε παρακάτω 10 σημάδια, ότι υπάρχει ένας κακός-τοξικός άνθρωπος στην ζωή σας:

#1 Είναι υποκριτές

Δεν έχουν αίσθηση των ορίων και δεν σέβονται τα συναισθήματα των άλλων. Μπορούν εύκολα να πουν ψέματα ή να προσποιηθούν. Αρκεί να εξυπηρετούνται οι ίδιοι.

#2 Έχουν πάντα τον ρόλο του θύματος

Γι’ αυτούς οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση είναι αποτέλεσμα ενεργειών κάποιου άλλου. Αν είχαν έναν άσχημο χωρισμό, πάντα θα φταίει ο κακός τους πρώην σύντροφος. Αν αργήσουν στην δουλειά, πάντα θα φταίει η κίνηση. Δεν έχει σημασία αν φταίνε, γιατί δεν θα το παραδεχτούν ποτέ. Αυτοί οι άνθρωποι συνήθως έχουν σκεφτεί τόσο καλές δικαιολογίες, που τις έχουν πιστέψει και οι ίδιοι υποσυνείδητα.

#3 Πάντα ασκούν κριτική σε άλλους ανθρώπους

Έχει τύχει ποτέ να ακούσετε ένα κακό-τοξικό άνθρωπο να κάνει κάποιο αρνητικό και αγενές σχόλιο για κάποιον άνθρωπο, που δεν γνωρίζουν καν; Είναι παράξενο και σοκαριστικό, αφού το 99% των ανθρώπων δεν το κάνουν. Αλλά, ορισμένοι κακοί-τοξικοί άνθρωποι έχουν την «ικανότητα» να καταλαβαίνουν, όταν κάτι δεν πάει καλά με κάποιον άνθρωπο.

#4 Επιζητούν διαρκώς την προσοχή

Αυτή η κατηγορία κακών-τοξικών ανθρώπων επιζητά διαρκώς την προσοχή, διακόπτοντας τους άλλους, ενώ μιλάνε και προσπαθώντας να τους χειραγωγήσουν. Η μόνη στιγμή που είναι ευχαριστημένη είναι, όταν η προσοχή όλων είναι στραμμένη πάνω τους και μονοπωλούν την συζήτηση.

#5 Είναι ανικανοποίητοι

Οι κακοί-τοξικοί άνθρωποι, δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι. Πάντα κάτι τους λείπει και κάτι τους φταίει. Δεν ηρεμούν , συνεχώς αναζητούν κάτι, που δεν ξέρουν ούτε και οι ίδιοι τι μπορεί να είναι

#6 Διακόπτουν συνεχώς τους πάντες

Διακόπτουν τα πάντα, είτε πρόκειται για μια συζήτηση, είτε πρόκειται για την κυκλοφορία στους δρόμους. Έχουν σημαντικότερα πράγματα να κάνουν το δείξουν συμπόνια ή να κάνουν υπομονή.

#7 Μιλάνε πάντα για τα κατορθώματά τους

Έχετε ακούσει ποτέ τον Μάικλ Τζόρνταν να λέει πόσο καλός μπασκετμπολίστας είναι; Ή την Μητέρα Τερέζα να λέει πόσο αξιαγάπητος άνθρωπος είναι; Το να ακούς κάποιον να επιδεικνύει τα κατορθώματά του είναι παράξενο. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ταπεινοί σχετικά με τα κατορθώματά τους, αλλά βέβαια οι κακοί-τοξικοί άνθρωποι δεν είναι σαν τους «περισσότερους ανθρώπους.»

#8 Είναι σωματικά ή συναισθηματικά βίαιοι

Το να κακοποιείς έναν άνθρωπο, είτε σωματικά είτε συναισθηματικά, είναι κακό-τοξικό. Είναι αυτονόητο, ότι όποιος άνθρωπος βιώνει μια τέτοια κατάσταση θα πρέπει αμέσως να απομακρυνθεί από αυτήν.

#9 Δεν παραδέχονται τα λάθη τους

Με άλλα λόγια, έχουν πάντα δίκιο. Καμία απόδειξη για το αντίθετο δεν θα τους πείσει, ότι έχουν κάνει λάθος. Γενικά, το ότι ένας άνθρωπος δεν παραδέχεται τα λάθη του και δεν αποδέχεται το δίκιο του άλλου, είναι ένα ανεπιθύμητο χαρακτηριστικό.

#10 Δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη

Οι κακοί-τοξικοί άνθρωποι δεν αναλαμβάνουν ποτέ τις ευθύνες των πράξεων τους, ειδικά όταν αυτές οδηγούν σε αρνητικά αποτελέσματα. Βρίσκουν πάντα δικαιολογίες για να πείσουν τον εαυτό τους και τους άλλους, ότι δεν φταίνε εκείνοι και άρα δεν τους αναλογεί καμία ευθύνη.

Πως να τους αντιμετωπίσετε 

Όταν γκρινιάζουν, απλά βρείτε μια δικαιολογία για να φύγετε. Αν αρχίζουν να λένε άσχημα πράγματα για κάποιον, μην δώσετε τροφή για συνέχεια και πάνω απ’ όλα μην αρχίσετε να κάνετε και εσείς το ίδιο. Ό,τι και αν πείτε θα χρησιμοποιηθεί σίγουρα εναντίον σας. Μην μοιράζεστε τίποτα προσωπικό μαζί τους, είτε καλό είτε κακό. Επικεντρωθείτε σε όλα τα όμορφα που συμβαίνουν στη ζωή σας και επιλέξτε να έχετε δίπλα σας τα άτομα που σας εκτιμούν και χαίρονται με τις χαρές σας. Τέλος, μην ενδίδετε στον πειρασμό να πέσετε στο επίπεδο τους και να γίνετε και οι ίδιοι κακοί-τοξικοί. Μπορείτε να θέσετε τα όριά σας και να τους δείξετε ότι δεν θα τους ανεχθείτε άλλο, αλλά πάντα με ηρεμία και επιχειρήματα. Για τους κακούς-τοξικούς ανθρώπους είναι η απόλυτη ικανοποίηση να σας δουν να χάνετε την ψυχραιμία σας.

 Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η συναναστροφή με κακούς-τοξικούς ανθρώπους, βλάπτει και την υγεία μας, ψυχική και σωματική.

Έναν κακό-τοξικό άνθρωπο δεν μπορείς να τον βοηθήσεις εσύ, παρά μόνο κάποιος ειδικός. Μην μπεις δηλαδή στην παγίδα να νομίζεις ότι θα τον αλλάξεις, ακόμη κι αν σου πει ότι το θέλει.
Χρειάζεται να αποστασιοποιηθείς και να απομακρυνθείς, προκειμένου να μην σε σύρει στον δικό του κόσμο.

Αν χρειαστείς βοήθεια από ειδικό για να μπορέσεις να απαλλαγείς, ζήτησέ την το συντομότερο.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.