Κακοκαιρία: Αττική Οδός: Να κλείσουν όλες οι είσοδοι ζητά η Πυροσβεστική

Κακοκαιρία: Αττική Οδός: Να κλείσουν όλες οι είσοδοι ζητά η Πυροσβεστική

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» χειροτερεύει τις επόμενες ώρες. Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, πώς κινούνται τα ΜΜΜ. Προβλήματα και με τις πτήσεις.

Τεράστια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν στην Αττική Οδό από την κακοκαιρία «Ελπίδα». Μάλιστα, η Πυροσβεστική ζήτησε να κλείσουν άμεσα όλες οι είσοδοι.

Οι εικόνες από την Αττική Οδό δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος με τα αυτοκίνητα να είναι ακίνητα σε πολλές περιπτώσεις.  

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV, η Πυροσβεστική προειδοποιεί ότι οι κλήσεις στο κέντρο της θα αυξηθούν τις επόμενες ώρες και θα χρειαστεί να συνδράμει σε πολλά μέτωπα, μιας κι αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες.

Γι’ αυτό το λόγο, θεωρείται δεδομένο ότι θα δημιουργηθούν ανάλογες καταστάσεις με τις υπάρχουσες, δηλαδή με χιλιάδες οχήματα εγκλωβισμένα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, μεταξύ αυτών και στην Αττική Οδό.

Η ενημέρωση στο Twitter

 

Έκλεισε η Κατεχάκη

Πριν λίγη ώρα, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης διακόπηκε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου στην Ηλιούπολη και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την περιφερειακή Καρέα.

Χιλιάδες οδηγοί μποτιλιαρισμένοι στην Εθνική Οδό

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας απαγόρευσε τη μετακίνηση των φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Αθηνών – Λαμίας από τα διόδια της Τραγάνας προς την Αθήνα. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα λόγω της πυκνής χιονόπτωσης που έφερε η κακοκαιρία.

Προβλήματα και με τις πτήσεις

Μετ΄ εμποδίων πραγματοποιούνται οι πτήσεις στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος».

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης πιθανόν να υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις τόσο στις αναχωρήσεις όσο και στις αφίξεις, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν ακυρωθεί και κάποιες πτήσεις.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του αεροδρομίου, ήδη γίνονται εργασίες εκχιονισμού στις πίστες και αποπαγοποιήσεις στα αεροσκάφη.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή του, το αεροδρόμιο αναφέρει «δυσμενή καιρικά φαινόμενα συμπεριλαμβανομένου χιονόπτωσης και παγετού, θα επικρατήσουν σε ορισμένες περιοχές της χώρας και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σχεδιάζει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη λειτουργία του αεροδρομίου. «Συνιστάται οι επιβάτες να προγραμματίζουν τη μεταφορά τους στο αεροδρόμιο αρκετό χρόνο πριν από το πρόγραμμα της πτήσης τους και να επιβεβαιώνουν την κατάσταση της πτήσης με την αεροπορική εταιρεία», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πώς κινούνται τα ΜΜΜ

Διακόπηκε το πρωί της Δευτέρας η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

Προβλήματα υπάρχουν και στα δρομολόγια στη Γραμμή 1 του Μετρό (ηλεκτρικός), λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Η κίνηση διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς -Ειρήνη, ενώ σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ σε εξέλιξη είναι οι εργασίες εκχιονισμού στο τμήμα Ειρήνη – Κηφισιά.

Εν τω μεταξύ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία του Τραμ σε όλο το δίκτυο του, με τερματικό σταθμό τη στάση « ΣΥΝΤΑΓΜΑ», σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ.

Ισχυρή χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας

Μήνυμα από το 112

Να σημειώσουμε ότι μήνυμα από το 112 εστάλη περίπου στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας σε κατοίκους στην Αττική για την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Το μήνυμα από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: «Προειδοποίηση για πολύ έντονες χιονοπτώσεις στην περιοχή σας τις επόμενες ώρες. Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». 

in.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.