ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 1ου Λυκείου Ωραιοκάστρου

Διανύουμε ήδη την τρίτη ημέρα κατάληψης του 1ου Λυκείου και η σημερινή (Παρασκευή 11/10) ψηφοφορία των μαθητών αποφάσισε με 155 ψήφους «υπέρ» έναντι 103 «κατά» τη συνέχιση της κινητοποίησης και για την ερχόμενη Δευτέρα.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας από την πρώτη ημέρα των καταλήψεων και καθημερινά, με αντιπροσώπους του, βρισκόταν στο σχολείο, ενημερώθηκε από το 15μελές των μαθητών για τα αιτήματα και προσπάθησε με συζητήσεις και παραινέσεις να πείσει τους μαθητές ότι, ναι μεν τα αιτήματα είναι δίκαια και κάποια σημαντικά, αλλά η κινητοποίησή τους ξεκίνησε αντίστροφα.
Δηλαδή, σύμφωνα με τη δική μας εισήγηση, πρώτα θα έπρεπε να ενημερωθούν οι γονείς για τις ελλείψεις και τα προβλήματα του σχολείου, στη συνέχεια -και μαζί με εμάς- να ενημερώσουμε το Δήμο για τις υλικοτεχνικές ανάγκες (βάψιμο, βρύσες, σοβάδες κ.λ.π.), να κατεβούμε σε παράσταση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό (Χημικός 9 ώρες / Πληροφορικός 31 ώρες / Γυμναστής 7 ώρες / Αρχιτέκτονας 4 ώρες / Φυσικός 4 ώρες) και έπειτα να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση.
Αναφορικά με τα πρωινά δρομολόγια του ΟΑΣΘ, ήδη ο Σύλλογος συνέταξε και κατέθεσε επιστολή στη Διοίκηση του Οργανισμού, ζητώντας επιπλέον πρωινό δρομολόγιο για τους μαθητές του Λυκείου.

Μετά από τα παραπάνω και με δεδομένη την οικονομική δυσπραγία πολλών γονέων που αδυνατούν να συμπληρώσουν με φροντιστηριακά μαθήματα τις απώλειες, θεωρούμε απαραίτητο να ανοίξει άμεσα το σχολείο ώστε να μη χάνονται διδακτικές ώρες, κάτι που επιβαρύνει τους ίδιους τους μαθητές και να μη χρειαστεί στη συνέχεια να παραταθεί το σχολικό έτος (μαθήματα κατά τις διακοπές του Πάσχα), όπως αποφασίστηκε με σημερινή Υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 2503Β/2013) ούτε να χαθούν σχολικές γιορτές και εκδρομές.

Καλούμε λοιπόν όσους γονείς ενδιαφέρονται πραγματικά να συγκεντρωθούμε την Κυριακή 13/10/2013 και ώρα 19:00 στο ΚΑΠΗ Παλαιοκάστρου (κτίριο «Παύλος Μελάς») για να συναποφασίσουμε τη στάση μας απέναντι στο ζήτημα.

20131011-153559.jpg

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.