Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στη Φιλαδέλφεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στη γέφυρα της Ν. Φιλαδέλφειας βρέθηκε το πρωί η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου
Κανονικά διεξάγεται από νωρίς το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τη Νέα Φιλαδέλφεια του δήμου Ωραιοκάστρου, καθώς υπήρξε μερική αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη πριν λίγες ημέρες η γέφυρα από τα ορμητικά νερά του Γαλλικού ποταμού. Μάλιστα αύριο αναμένεται να ξεκινήσουν με εντολή του δημάρχου Ωραιοκάστρου οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος ενώ συνεχίζεται η άντληση των υδάτων.
Το πρωί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και δημοτικής ενότητας Μυγδονίας, Ευάγγελο Καραστερίου, Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και δημοτικής ενότητας Καλλιθέας, Θωμά Δίγκαλη και τη διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας, Έλενα Τόλια επισκέφθηκαν την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και διερεύνησαν τη στατικότητα της γέφυρας. Μάλιστα με τον ταξίαρχο της 34ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο μετά από πρόσκληση της δημοτικής αρχής, συζητήθηκε η λύση της πτυσσόμενης στρατιωτικής γέφυρας, που προτάθηκε, ωστόσο, όπως αναφέρθηκε η λύση αυτή δεν είναι εφικτή.
Να σημειωθεί ότι το έργο κατασκευής της γέφυρας που βρίσκεται σε εξέλιξη θα συνεχιστεί μέχρι το καλοκαίρι ενώ θα γίνει πρόσθετη μελέτη βελτίωσης και η παλιά γέφυρα μαζί με την καινούρια με τις κατάλληλες τροποποιήσεις θα λειτουργήσουν ως ιρλανδικές διαβάσεις. Οι δύο γέφυρες θα ενισχυθούν καταλλήλως ώστε σε πλημμυρικά φαινόμενα να μην καταστρέφεται η υποδομή τους και εκ παραλλήλου θα ξεκινήσει η εκπόνηση μελέτης νέας γέφυρας με τα αντίστοιχα τμήματα της οδοποιίας, η οποία θα ενταχθεί σε έναν από τους άξονες δράσης του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων
Δήμος

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.