Κατάληψη επικίνδυνου στρατοπέδου στα Διαβατά απο μετανάστες

Κατάληψη επικίνδυνου στρατοπέδου στα Διαβατά απο μετανάστες

Άμεση εκκένωση του ανενεργού στρατοπέδου Παπαβασιλείου εντός των Διαβατών.

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας Διαβατών, καθώς η υπερφόρτωση του δημιουργεί προβλήματα στον οικισμό και τους κατοίκους. Η περιοχή θυμίζει Μόρια, με τους μετανάστες να βρίσκονται στους δρόμους, σε ακατοίκητα σπίτια και εντός του παλαιού στρατοπέδου.

Η ανθρώπινη ανάγκη για την επιβίωση, οι καιρικές συνθήκες και η απουσία του κράτους, δημιουργεί την αίσθηση ότι βρισκόμαστε όλοι στο έλεος του θεού.

Το στρατόπεδο Παπαβασιλείου που έκλεισε πριν χρόνια στα Διαβατά, εδώ και καιρό αποτελεί το 《δεύτερο》κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή μας, καθώς έχει καταληφθεί από μετανάστες. Το κτίριο είναι υπό κατάρρευση και υπάρχει κίνδυνος για απώλειες ανθρώπινων ζωών. Είναι απαραίτητη η επέμβαση των αρμόδιων αρχών για την σφράγιση του και την μετέπειτα αξιοποίηση του ακινήτου, πριν να έχουμε ανθρώπινες απώλειες.

Τέλος, είναι κρίμα να υπάρχουν τέτοιες ευκαιρίες για δημιουργία χώρων αναψυχής και να μην αξιοποιούνται από τους υπευθύνους.

Αντώνης Μάνος

Μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού

και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης

Λογιστής-Φοροτεχνικός

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.