Κατά της δημιουργίας ΜΕΑ στη Μαυροράχη ο δήμος Ωραιοκάστρου

Κατά της δημιουργίας ΜΕΑ στη Μαυροράχη ο δήμος Ωραιοκάστρου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου, κατά την 11η τακτική συνεδρίαση του στις 23/06/2020 προχώρησε στην ομόφωνη έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος, ύστερα από σχετική πρόταση της δημοτικής παράταξης “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ωραιοκάστρου απαιτεί την ακύρωση της δημιουργίας ΜΕΑ στη Μαυροράχη.

Να σταματήσει κάθε διαδικασία για την ανάθεση της κατασκευής και λειτουργίας  της Μονάδας Επεξεργασίας Σύμμεικτων Απορριμμάτων, δίπλα στον υφιστάμενο ΧΥΤΑ.

 

Η μονάδα αυτή θα παράγει το απορριμματογενές καύσιμο RDF/SRF, που θα καίει το «ΤΙΤΑΝ», ακυρώνοντας ουσιαστικά την ανακύκλωση υλικών όπως χαρτί, πλαστικά κλπ.

 

Η περιοχή μας θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο, γιατί το εργοστάσιο αυτό θα είναι το μεγαλύτερο της χώρας και θα «επεξεργάζεται»  όχι  μόνο τα σκουπίδια της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας.

 

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε σχετική διαδικασία. Να χρηματοδοτηθεί από το Κράτος η πρόληψη της παραγωγής απορριμμάτων, να προωθηθεί η μηχανική ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή στη βάση χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, η κομποστοποίηση των βιοαπόβλητων, να μη μεταφερθούν τα βάρη παρόμοιων λειτουργιών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.