Καταγγελία για “ομηρία” του δήμου απο “φιλόζωη”

Καταγγελία πολιτών δέχθηκε το oraiokastro24.gr για “ημιδεσπεζόμενο” σκύλο,όπως χαρακτηριστικά αναγράφουν.
Απευθύνθηκαν πολλές φορές στους αρμόδιους οπως θα δείτε στο κείμενο παρακάτω και δεν έλαβαν καμία απάντηση,ποσο δε λύση.
Ζητήθηκε βήμα λόγου απο το oraiokastro24.gr με σκοπό την δημοσιότητα του θέματος και ενδεχόμενος την λύση του απο οπου και αν μπορεί να επέλθει,αρκεί να επέλθει.

“Ο Δήμος Ωραιοκάστρου όμηρος μιας «φιλόζωης»….
Φιλόζωος σε παρένθεση σημαίνει αυτός που δίνει στη λέξη, όποια ερμηνεία τον βολεύει και όποτε τον βολεύει.
Και ναι, η κυρία που σηκώνει τη σκούπα εναντίον των σκυλιών, είναι η «φιλόζωη» που δεν επιτρέπει να απομακρυνθούν τα σκυλιά από τις υπηρεσίες του δήμου….
IMG_8270
Σκηνές απείρου κάλους διαδραματίζονται σχεδόν κάθε μέρα στη διασταύρωση Φιλελλήνων – Υψηλάντου, ακριβώς μπροστά στο Κ.Ε.Π., πολύ κοντά στη στάση του λεωφορείου για παιδιά λυκείου και σε μια περιοχή που αποτελεί πέρασμα μαθητών για το 3ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου.
Οι εν λόγω «φιλόζωοι» κρατούν δεμένο το κατοικίδιό τους ακριβώς μπροστά στο πεζοδρόμιο και με την καγκελόπορτα ανοιχτή τις περισσότερες ώρες της ημέρας, αδιαφορώντας για τα γαυγίσματά του –ακόμη και τις ώρες κοινής ησυχίας.

IMG_8269

Επιπλέον περιθάλπουν τα αδέσποτα της φωτογραφίας –εκ των οποίων το ανοιχτόχρωμο έχει σημειώσει σοβαρό αριθμό επιθέσεων σε περαστικούς και παιδιά και έχει δαγκώσει δύο φορές άνθρωπο- μία σε παρελθόντα χρόνο και μία πριν τρεις περίπου μήνες.

Ο νόμος ορίζει ότι τα σκυλιά δεν επανατοποθετούνται κοντά σε περιοχές με σχολεία, πόσο μάλλον σκυλιά που έχουν επιδείξει επανειλημμένως επιθετική συμπεριφορά.
Τα σκυλιά αυτά ανήκουν σε μία καινούργια κατηγορία τα «ημιδεσποζόμενα». Αυτή η κατηγορία είναι πολύ εξυπηρετική. Κλείνεις τα ζώα τις ώρες που σε βολεύουν στην αυλή σου –κυρίως το βράδυ που εξυπηρετούν ως φύλακες- και τα αφήνεις όλη την ημέρα ελεύθερα να μπαινοβγαίνουν. Έτσι γλιτώνεις το να τα βγάλεις βόλτα με του λουρί, την ευθύνη της επίθεσης και το να μαζεύεις τις ακαθαρσίες τους.
Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να ορμούν όλα μαζί σε όποιον περαστικό –άνθρωπο ή όχημα- «τολμήσει» να περάσει από την περιοχή.
Υπάρχει σωρεία τηλεφωνικών καταγγελιών προς το δήμο (κον Κελεσίδη) και η παθούσα του τελευταίου περιστατικού (δαγκώματος), έχει κάνει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την απομάκρυνση –τουλάχιστον- του ζώου που δάγκωσε.
Ωστόσο εδώ και τρεις μήνες ο δήμος δεν έχει πράξει αυτό που ο νόμος ορίζει και ως αιτιολογία αντιτάσσει ότι η εν λόγω «φιλόζωη» δεν τους το επιτρέπει ή ότι δεν έχουν που να τα πάνε!!!
Ακόμη και για τις υπογραφές που ζητήθηκαν και προσκομίστηκαν προς το δήμο, αδιαφόρησε ο κος Κελεσίδης. Μας δόθηκε βέβαια αριθμός πρωτοκόλλου.
IMG_8283

IMG_8284

Τα ερωτήματα που θέτουμε είναι τα εξής :

Το δικαίωμα των παιδιών να πηγαίνουν και να επιστρέφουν με ασφάλεια στα σχολειά τους, χρησιμοποιώντας τα πεζοδρόμια χωρίς να πετάγονται τρομαγμένα και με κίνδυνο της ζωής τους στο δρόμο, ποιος θα το υπερασπιστεί;
Το δικαίωμα των οικογενειών που θέλουν να βγουν βόλτα στο πάρκο και να παίξουν με τα παιδιά τους άφοβα, ποιος θα το υπερασπιστεί;
Το δικαίωμα των ηλικιωμένων που θέλουν να περπατήσουν στο πάρκο –και που αντιμετωπίζουν καρδιακά προβλήματα- ποιος θα το υπερασπιστεί;
Γιατί δικαιώματα έχουν και οι άνθρωποι που φοβούνται τα σκυλιά.
Και δικαιώματα έχουν οι φιλόζωοι, χωρίς εισαγωγικά που αγαπούν τη ζωή κάθε μορφής και σέβονται τον πλησίον τους.
Η ελευθερία του καθενός τελειώνει εκεί που αρχίζουν τα όρια του άλλου.

Μπορεί αυτός ο δήμος να προσφέρει επιτέλους ασφάλεια και να εφαρμόσει τα νόμιμα ή μόνο για τα πανηγύρια είναι; (με αφορμή το πολύ ωραίο πανηγυράκι που στήθηκε σε αυτή ακριβώς την περιοχή μαζί με τη φιλοζωική και τις υποσχέσεις που δόθηκαν, ότι θα διαμορφωθεί χώρος που θα μαζεύονται τα αδέσποτα).

Με την ελπίδα ότι θα πάψει ο Δήμος Ωραιοκάστρου να απασχολεί μόνο με αρνητικά δημοσιεύματα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.