Καταρράκτης Κουνουπίτσας – Ένα βίντεο γεμάτο φύση !

Καταρράκτης Κουνουπίτσας – Ένα βίντεο γεμάτο φύση !

Μια πανέμορφη γεμάτη φύση διαδρομή …. Που ξεκινά μέσα από τα λουτρά Πόζαρ Αριδαίας .

Η διαδρομή είναι 4,5χλμ. σε κάποια κομμάτια απαιτητική όπως το ξεκίνημα της .

Πάμε λοιπόν ……. Αφήνουμε το αμάξι πάνω από την πισίνα έχει καλό χώρο με κιόσκι , ακολουθούμε το πλακόστρωτο μονοπάτι σε λίγο στα δεξιά μας έχει πέτρινα σκαλιά που οδηγούν στο εγκαταλειμμένο σπήλαιο δεν πάμε στο σπήλαιο συνεχίζουμε ΔΕΞΙΑ όλο επάνω .

Σε λίγο φτάνουμε σε μια διχάλα πάμε ΑΡΙΣΤΕΡΑ επάνω , έχει σηματοδότηση στο μονοπάτι κόκκινες πινακίδες Μ2-12 . Κάπου σε βράχο έχει σημάδι κόκκινο βέλος ΔΕΞΙΑ . Σε μισή ώρα φτάνουμε μετά από την δύσκολη ανηφορική ανάβαση σε άνετο μονοπάτι που βγάζει σε λιβαδάκι και σε λίγο σε χωματόδρομο πάμε ΑΡΙΣΤΕΡΑ βλέπουμε στο δρόμο δεξιά μας συρμάτινη φράχτη φτάνουμε σε διασταύρωση και πάμε ΑΡΙΣΤΕΡΑ .

Ακολουθούμε το χωματόδρομο συναντάμε 2 σπίτια στα αριστερά μας , σε λίγο βλέπουμε ένα παλιό αμάξι κλούβα εγκαταλειμμένο . Φτάνουμε σε ΑΣΦΑΛΤΟ από εκεί ΑΡΙΣΤΕΡΑ . Λίγα μετρά και φτάσαμε στην πρώτη στάση μας το κομβικό σημείο που έχει σιντριβάνι Εκκλησάκι παλιό φυλάκιο με σκοπιά ψησταριά κούνιες παγκάκια τραπέζι …. Ακριβώς λίγο πιο πάνω βλέπουμε 2 χωματόδρομους παίρνουμε τον ΑΡΙΣΤΕΡΟ σε λίγο έχει διασταύρωση πάμε κάτω ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει ταμπελάκι κίτρινο σε βράχο .

Περνάμε μέσα από χωράφι με ΚΕΡΑΣΙΕΣ σε λίγο ξεκινά κατηφόρα …. Κάπου έχει πέρασμα σε στενό μονοπάτι με νερά ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!!

Το μονοπάτι βγάζει στο ποτάμι χωρίς διακλαδώσεις κοντά στο ποτάμι έχει και απότομη κατάβαση με σχοινί .

Είμαστε στο ποταμό από την δεξιά πλευρά ανηφορίζουμε ομαλά φτάνουμε σε διχάλα του ποταμού από εκεί ΔΕΞΙΑ πολλοί απογοητεύονται που δεν φτάνουν και επιστρέφουν πίσω, σε λίγο ο 12μέτρος καταρράκτης είναι μπροστά σας …..

Φωτιάδης Νίκος

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.