Καταστροφές από χαλαζόπτωση σε θερμοκήπια στον Ν. Θεσσαλονίκης

Καταστροφές από χαλαζόπτωση σε θερμοκήπια στον Ν.  Θεσσαλονίκης

Πέντε λεπτά ισχυρής βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης ήταν αρκετά για να καταστραφούν οι κόποι μιας ζωής στα θερμοκήπια των αγροτών στα Κουφάλια της Θεσσαλονίκης, όπως τα κατέγραψε ο Τάσος Παντολέων.

Κυπαρίσσι 100 ετών ξεριζώθηκε, γεγονός που μαρτυρά την σφοδρότητα από το μπουρίνι που έπληξε την περιοχή το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο Μαυρουδής Μητσιούδης, παραγωγός κηπευτικών εξηγεί ότι η αναπλήρωση της καλλιέργειας είναι αδύνατη. Το θερμοκήπιο του καταστράφηκε ολοσχερώς. Σε μια εποχή που βλέπουμε την επισιτιστική κρίση προ των πυλών, είναι άμεση ανάγκη να καταγραφούν οι ζημίες από τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να επαναλάβουν την προσπάθεια της αποκαταστάσεως της παραγωγής, σημειώνει ο κ. Μητσιούδης.

Καταστροφή στο 100% επήλθε και στις άλλες καλλιέργειες, όπως καλαμπόκι, βαμβάκι, με ότι αυτό θα σημάνει για τις τιμές των προϊόντων στους συγκεκριμένους τομείς της παραγωγής.

ertnews.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.