Κατειλημμένα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στην Ιωνία απο μετανάστες – Επιστολή στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης στέλνει η Επιτροπή

Κατειλημμένα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στην Ιωνία απο μετανάστες – Επιστολή στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης στέλνει η Επιτροπή

Σοβαρά τα προβλήματα της καθημερινότητας των κατοίκων της Ιωνίας από το βαρύ φορτίο του μεταναστευτικού που είναι στις πλάτες τους. Εκτός απο την ασφάλειά τους,ένα ακόμη πρόβλημα είναι τα μονίμως κατειλημμένα λεωφορεία του ΟΑΣΘ από μετανάστες που δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν οι κάτοικοι για να πάνε στα σχολεία, στις δουλειές τους. Η Επιτροπή Ιωνίας Θεσσαλονίκης κατέθεσε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης την παρακάτω επιστολή με την έκκληση βοήθειας στο πρόβλημά τους.

Κύριε δήμαρχε και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι
Εκ μέρους όλης της επιτροπής Ιωνίας Θεσσαλονίκης ζητώ την άμεση ανταπόκρισή σας στην δραματική και τραγική κατάσταση που επικρατεί στη γραμμή 54 του ΟΑΣΘ και καθημερινά βιώνουν οι κάτοικοι της Ιωνίας για τη μετακίνησή τους.
Από το 2016 που εγκαταστάθηκε στα Διαβατά το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών η προσφυγική κοινωνία του τόπου μας Μικρασιάτες και Πόντοι στηρίξαμε τους ανθρώπους αυτούς σεβόμενοι την ταλαιπωρία τους. Εδώ και περίπου 6 μήνες η ραγδαία αύξηση των μεταναστών έχει δημιουργήσει προβλήματα τόσο στην ασφάλεια των κατοίκων όσο και στη μετακίνηση τους.
Η γραμμή 54 της Ιωνίας πλέον δεν υφίσταται για τη μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων καθώς στο όχημα επιβιβάζεται μεγάλος όγκος μεταναστών με αποτέλεσμα η γραμμή να είναι μόνιμα σε πληρότητα. Οι κάτοικοι της περιοχής Διαβατών και της Νέας Μαγνησίας αντιμετωπίζουν προβλήματα στη μετακίνηση τους εδώ και πολύ καιρό αλλά η κατάσταση όλο και χειροτερεύει.
Ζητούμε λοιπόν τη δημιουργία νέας γραμμής hotspot ΟΣΕ για την αποσυμφόρηση της τοπικής μας γραμμής με κανονικά δρομολόγια και όχι περιορισμένα.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΑΣΘ συνάμα με τα προβλήματα της περιοχής μας λόγω αύξησης των μεταναστευτικών ροών δημιουργούν κλίμα απομόνωσης και υποβάθμισης της περιοχής μας.
Παρακαλώ να υπάρξει άμεση λύση στην προβληματική κατάσταση της συγκοινωνίας μας και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια του ΟΑΣΘ που βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.
Ευχαριστούμε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης και τον κύριο Μωυσίδη Βασίλειο για τη δημοσιοποίηση της επιστολής μας.
Εκ μέρους όλης της επιτροπής Αντώνης Μάνος

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.