Κατ’ οίκον φροντίδα ασθενών με άνοια: Μία χείρα βοηθείας στους πάσχοντες και τους φροντιστές τους

Κατ’ οίκον φροντίδα ασθενών με άνοια: Μία χείρα βοηθείας στους πάσχοντες και τους φροντιστές τους

Για την κατ’ οίκον φροντίδα ασθενών με άνοια, μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή “Μέρα με Χρώμα“, η κα Ιωάννα Τσοκάνταρη, κοινωνική λειτουργός.

Όπως είπε, είναι σημαντική η καθοδήγηση του οικείου περιβάλλοντος, τόσο σε ό,τι αφορά το πρακτικό κομμάτι όσο και συμπεριφορικές πρακτικές, δηλαδή για παράδειγμα το πώς να κατευνάσεις τις ανησυχίες ενός ατόμου με άνοια.

Στόχος είναι η παραμονή των ατόμων με άνοια στο οικείο περιβάλλον, η αποφυγή της ιδρυματικής φροντίδας και η ανακούφιση των φροντιστών. Οι ψυχολόγοι, οι νοσηλευτές, ο κοινωνικός λειτουργός, ο φυσικοθεραπευτής και ο γιατρός που στελεχώνουν το όλο εγχείρημα, επισκέπτονται περιοδικά τις οικογένειες των ατόμων με άνοια κατ΄οίκον και προσφέρουν εντελώς δωρεάν.

Η διαδικασία περιλαμβάνει τη λήψη πλήρους ιατρικού ιστορικού του ατόμου με άνοια, την νευροψυχολογική αξιολόγησή του, τη νοητική του ενδυνάμωση και τη δημιουργική απασχόληση αυτών των ατόμων με έντυπες ασκήσεις, μέσω της μουσικής και του χορού αλλά και με χρήση νέων τεχνολογιών.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.