Κεντρικές ομιλίες των 7 υπ.δημάρχων του Ωραιοκάστρου

•ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Με παλμό και ζωντάνια έγινε η κεντρική προεκλογική ομιλία τη Δημοτικής Παράταξης ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στον πεζόδρομο του Ωραιοκάστρου. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γρηγόρης Εδιρνελης ανέλυσε το πρόγραμμα τηςπαράταξης και τις παρεμβάσεις που έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στάθηκε ιδιαίτερα στα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα  των δημοτών όπως η ποιότητα ζωής η έλλειψη ελεύθερων χώρων και η προσβασιμότήτα. Υποσχέθηκε διαφάνεια στη διαχείριση και ότι η ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ θα είναι μπροστά με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει για ένα ΣΎΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΏΠΙΝΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αν. Υπουργός Σωκράτης Φάμελος ο βουλευτής Β Θεσσαλονίκης Δ.Μάρδα  και αρκετοί υποψήφιοι για την Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας.

 

 

•ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Στο Ωραιόκαστρο έγινε την Τρίτη 21/5  βράδυ η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Λεωνίδας Στολτίδης υποψήφια ευρωβουλευτής.

Μίλησαν ακόμα ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Άγγελος Θεμελής και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αγησίλαος (Άγης) Μαυριδόπουλος.

•ΑΝ.Α.Σ.Α.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ «ΑΝ.Α.Σ.Α»
Π. Σκαρλάτος: «Είμαστε πανέτοιμοι να αλλάξουμε το δήμο μας»
Σημαντικές εξαγγελίες και ευχάριστες εκπλήξεις είχε χθες βράδυ η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του υποψηφίου δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Σκαρλάτου. Ο επικεφαλής της «αν.α.σ.α» κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανακοίνωσε , ότι θα παραιτηθεί από την αντιμισθία του δημάρχου την οποία και θα εκχωρήσει στο Ίδρυμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα ιδρύσει ο δήμος και θα μηδενίσει τα δημοτικά τέλη για πολύτεκνες οικογένειες και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Είναι μια έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής αλληλεγγύης που βρίσκεται στην προτεραιότητα του προγράμματος του συνδυασμού.
Σε μια συγκέντρωση με παλμό και δυναμισμό ο κ. Σκαρλάτος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες του να συμμετάσχουν ενεργά στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής. «Ο δήμος μας πρέπει να πάψει να είναι ο φτωχός συγγενής και να μπορέσει επιτέλους να πάει μπροστά. Ζητώ τη στήριξή σας για να το κάνουμε. Όλοι εμείς στην «αν.α.σ.α» είμαστε πανέτοιμοι να αλλάξουμε το Ωραιόκαστρο, να το κάνουμε καλύτερο, υλοποιώντας το σχέδιο ανάπτυξης που καταρτίσαμε με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων», τόνισε χαρακτηριστικά. «Όλοι οι συνδημότες μας αναγνωρίζουν τη δυναμική της παράταξής μας επειδή γνωρίζουν ότι ενώνουμε γνώσεις, γενιές και ελπίδες», συμπλήρωσε.
Ο κ. Σκαρλάτος αναφέρθηκε αναλυτικά στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, κοστολογημένο το οποίο είναι σε θέση να λειτουργήσει από την 1η Σεπτεμβρίου. Ανέφερε ότι στο σχέδιο της «αν.α.σ.α» προβλέπεται η δημιουργία γραφείου ευρωπαϊκών προγραμμάτων στις Βρυξέλλες και στο δήμο, σημείωσε πως θα αξιοποιηθεί η δημοτική ακίνητη περιουσία, θα γίνουν έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε δημόσια κτίρια ενώ όπως τόνισε θα καταργηθούν οι απευθείας αναθέσεις.
Ο Παντελής Σκαρλάτος στην ομιλία του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών και στην καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Υπογράμμισε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει μια «έξυπνη πόλη», θα λειτουργήσει ενδοδημοτική συγκοινωνία, θα επαναλειτουργήσει τη δημοτική αστυνομία και θα διεκδικήσει την πλήρη επάνδρωση του Αστυνομικού Τμήματος.
Σημείωσε επίσης ότι σκοπεύει να δημιουργήσει παρατηρητήριο ανεργίας, να μειώσει τα δημοτικά τέλη σε όσες επιχειρήσεις προσλαμβάνουν άτομα από το παρατηρητήριο, να δημιουργήσει «Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων» και «Κέντρο Γυναικών», καθώς επίσης ΚΔΑΠ ΑμΕΑ και τοπική μονάδα υγείας στο Ωραιόκαστρο.
Ο Παντελής Σκαρλάτος αναφέρθηκε και στα έργα υποδομής όπως για παράδειγμα η δημιουργία εμπορικού πεζόδρομου και κέντρου στα Αλώνια, η οριστική λύση στο πρόβλημα με το νερό στις περιοχές της Μυγδονίας και με την αποχέτευση σε Νεοχωρούδα, Πεντάλοφο, Μελισσοχώρι και Ωραιόκαστρο.
Τέλος, ο κ. Σκαρλάτος παρουσίασε τα πρόσωπα που απαρτίζουν τον συνδυασμό του ψηφοδελτίου του, δηλώνοντας περήφανα πως «αυτό είναι το ψηφοδέλτιο της νίκης! Είναι οι άνθρωποί μου, οι άνθρωποί σας». «Αξίζουμε περισσότερα, μπορούμε καλύτερα και ναι γίνεται να αλλάξουμε το δήμο μας» κατέληξε καταχειροκροτούμενος ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

•ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Πάμε δυνατά. Πάμε για την πρωτιά. Τέρμα τα πειράματα»

Μήνυμα νίκης ενόψει των εκλογών της 26ης Μαΐου έστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας», Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής του συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκατοντάδων πολιτών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης, μπροστά σε πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά τον πεζόδρομο του Ωραιοκάστρου, έκανε λόγο για μια ιστορική ημέρα, η οποία σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας πορείας για τον δήμο Ωραιοκάστρου. «Τέρμα τα πειράματα, πάμε δυνατά, πάμε για την πρωτιά. Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα, είναι η αρχή μιας καινούργιας πορείας, είναι το τέλος της στασιμότητας, της οπισθοδρόμησης. Μαζευτήκαμε όλοι εδώ γιατί αγωνιούμε, γιατί νοιαζόμαστε, γιατί έχουμε δώσει το “είναι” μας. Γιατί αγαπάμε τον τόπο μας», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Ξεκαθάρισε δε πως ο ίδιος και οι υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί του σύμβουλοι «δεν έχουμε από πίσω μας κανέναν, ούτε κομματικό μηχανισμό, ούτε κάποιους που επιθυμούν να τοποθετήσουν δημάρχους που έλαμψαν δια της απουσίας τους τα προηγούμενα χρόνια». «Είμαστε εδώ για να ξεκινήσουμε μια νέα προσπάθεια, με μια νέα διοίκηση συμμετοχική, η οποία θα έχει τελείως διαφορετική κουλτούρα, από ότι γνώρισε ο τόπος μέχρι σήμερα», υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην απερχόμενη διοίκηση την οποία κατηγόρησε ότι «απογοήτευσε όλους όσοι την πίστεψαν και τη στήριξαν». «Αυτό που δημιουργεί απορία είναι πως η ίδια απερχόμενη διοίκηση και ο ίδιος ο δήμαρχος επιθυμούν να αναλάβουν ξανά τη διοίκηση. Βέβαια, δεν έχουν συμμάχους κανέναν άλλον παρά μόνο τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Μετά από 17 χρόνια παρουσίας στα κοινά του τόπου ο νυν δήμαρχος έδωσε ότι μπορούσε να δώσει. Θα έπρεπε να αναγνωρίσει τη στιγμή της αποχώρησης και να παραδώσει τη σκυτάλη σε νέους ανθρώπους», τόνισε.

Μιλώντας για τους ανθυποψηφίους του είπε πως «κάποιοι θέλουν να βγουν δήμαρχοι δια της απουσίας τους». «Προσπαθούν να αποφύγουν τις κακοτοπιές, αποφεύγουν να κριθούν, να συγκριθούν. Απαξιώνουν το δημοτικό συμβούλιο, έχουν δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιοι εδώ και ενάμιση χρόνο αλλά δεν έχουν πατήσει ποτέ στο χώρο όπου γίνονται οι συνεδριάσεις. Πως θα διοικήσουν; Από την κρεβατοκάμαρα τους μέσω internet, ή μέσα από κλειστά γραφεία;».

Αναφερόμενος στο έργο της παράταξης του, από τη θέση της αντιπολίτευσης τα τελευταία πέντε χρόνια, είπε πως «κρίναμε δίκαια, βρισκόμασταν πάντα στις επάλξεις». «Ήμασταν η μοναδική και πραγματική αντιπολίτευση του τόπου, ήταν ένα βάρος και μία ευθύνη την οποία σηκώσαμε. Δεν σταματήσαμε ούτε μία στιγμή», τόνισε, υπογραμμίζοντας πως δόθηκαν μάχες, ενώ παρουσιάστηκαν ιδέες, προτάσεις, λύσεις και έτοιμα σχέδια για διάφορα ζητήματα του δήμου Ωραιοκάστρου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε θετικός στις συνεργασίες, για τις οποίες, όπως ανέφερε, η «Δύναμη Δημιουργίας» ήταν πάντα πρόθυμη, όχι τώρα που τις επιβάλλει ο νόμος του «Κλεισθένη». «Με πράξεις δείξαμε ότι εμείς τη συνεργασία την εννοούμε. Σήμερα δηλώνουμε έτοιμοι όπως πάντα», υπογράμμισε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασε αναλυτικά τους βασικούς άξονες του προγράμματός του, το οποίο έχει ήδη διανεμηθεί στους δημότες Ωραιοκάστρου. «Ετοιμάσαμε ένα πρόγραμμα που έχει 7.500 λέξεις, 30 ενότητες και εκατοντάδες υποενότητες. Δεν φοβόμαστε να μας κρίνετε. Τα προγράμματα των ανθυποψηφίων είναι ευχολόγια. Εμείς καταθέσαμε ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό με χρονοδιαγράμματα και τρόπο υλοποίησης», τόνισε.

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν την Καθαριότητα, τη Διαχείριση των Απορριμμάτων, την Ανακύκλωση, τα Δημοτικά Τέλη, την Υδρευση, την Αποχέτευση, την Ασφάλεια, την Ανάπτυξη, το Περιβάλλον, τα Αδέσποτα, τη Συγκοινωνία, την Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια, τη Σχολική Στέγη, την Αξιοποίηση Ορεινού Ογκου, την Προσβασιμότητα, τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό. (Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ).

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έκλεισε την ομιλία του με μια προσωπική εξομολόγηση προς τους δημότες. «Θέλουμε τη δική σας εμπιστοσύνη και τη δική σας βοήθεια. Θέλουμε να μας εμπιστευτείτε γιατί κάναμε ήμασταν εδώ και κάναμε καταγραφή των προβλημάτων του δήμου μας. Γιατί αξιοποιήσαμε τον χρόνο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και θα σας εξομολογηθώ κάτι. Ήμουν για χρόνια διοίκηση. Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ το 2014, όταν για λίγο έχασα τις εκλογές ότι ο Θεός το έκανε για να με ευλογήσει με εμπειρία και γνώση. Κι έτσι νιώθω τώρα. Δεν θα ήμουν ποτέ τόσο έτοιμος όσο είμαι σήμερα. Και βέβαια, δεν θα ήμουν τόσο καλός το 2014 εάν έβγαινα δήμαρχος, όσο πιστεύω ότι θα είμαι τώρα το 2019».

«Θέλουμε να μας εμπιστευτείτε γιατί έχουμε ένα δυνατό ψηφοδέλτιο, με τους πιο έμπειρους ανθρώπους. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό πρόγραμμα. Θέλουμε να μας εμπιστευτείτε γιατί μπορούμε να αναλάβουμε δουλειά σήμερα χωρίς να χρειαστεί να περιμένει ο τόπος δύο με τρία χρόνια κάποιοι άλλοι να καταλάβουν που βρίσκονται. Γιατί είχαμε συνέπεια στο ρόλο μας, στο λόγο μας και στη δική σας εντολή. Γιατί είμαστε οι ίδιοι και πριν και τώρα και μετά. Γιατί ήμασταν παρόντες – πρωταγωνιστές σε όλα τα προβλήματα και δώσαμε λύσεις. Ήμασταν η πιο ενεργή αντιπολίτευση που γνώρισε ποτέ ο τόπος», συμπλήρωσε, καλώντας τους δημότες, να στηρίξουν την παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» την ώρα της κάλπης.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους του συνδυασμού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

•ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ

Ανέστης Πολυχρονίδης: «Το τρένο μπήκε στις ράγες! Τίποτα δεν το σταματά! Είναι σε πορεία Νίκης, Νίκης για τον Δήμο Ωραιοκάστρου»

Μεγαλειώδης συγκέντρωση στην Πλατεία Νεολαίας στο Κονταξοπούλειο

«Τελικά ήταν σωστή η επιλογή ανοιχτού χώρου γιατί δεν υπάρχει κλειστή αίθουσα στον δήμο για να χωρέσει το μέγα πλήθος που είναι σήμερα μαζί μας», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης

 

Τους άξονες του προγράμματός του για τον Δήμο Ωραιοκάστρου περιέγραψε ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα», Ανέστης Πολυχρονίδης στην κεντρική ομιλία του στο Κονταξοπούλειο στέλνοντας μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Παράλληλα κάλεσε τους δημότες να εμπιστευθούν τον ίδιο και τα στελέχη της δημοτικής του παράταξης «Συνεργασία Τώρα» και να τους δώσουν ισχυρή εντολή ώστε να μπορέσουν να υλοποιήσουν το ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχουν καταρτίσει για όλες τις περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου.

«Εμπιστευθείτε μας και δεν θα σας απογοητεύσουμε», είπε χαρακτηριστικά από την «Πλατεία Νεολαίας» στο Κονταξοπούλειο η οποία διαμορφώθηκε και αναδείχτηκε με δική του παρέμβαση όταν ο ίδιος ήταν αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων την περίοδο 2011-2014. Ο κ. Πολυχρονίδης, μιλώντας από καρδιάς στους κατοίκους του Ωραιοκάστρου -οι οποίοι έδωσαν ηχηρό «παρών» στην κεντρική εκδήλωσή του με την οποία έκλεισε το βράδυ της Πέμπτης (23/5) ο κύκλος των προεκλογικών ομιλιών του- τους ευχαρίστησε που τον τιμούν όλα αυτά τα χρόνια με την ψήφο τους, καθώς και για την ανάδειξή του -κατά τις προηγούμενες εκλογές- ως πρώτου συμβούλου σε σταυρούς μεταξύ των υποψηφίων όλων των συνδυασμών. Τους ευχαρίστησε, όμως, και για τη μεγάλη συμμετοχή τους στη μεγαλειώδη κεντρική εκδήλωση της «Πλατείας Νεολαίας» στο Κονταξοπούλειο. «Τελικά ήταν σωστή η επιλογή ανοιχτού χώρου διότι δεν υπάρχει κλειστή αίθουσα στον δήμο για να χωρέσει το μέγα πλήθος που είναι σήμερα μαζί μας», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης απευθυνόμενος στους κατοίκους του δήμου οι οποίοι ανταποκρίθηκαν και σε αυτό το κάλεσμά του. Και τους διαβεβαίωσε πως η εμπιστοσύνη που του δείχνουν και η οποία θα αποτυπωθεί και στην κάλπη της 26ης Μαΐου θα του δώσει δύναμη να υλοποιήσει όλα αυτά που οι ίδιοι θέλουν για τον τόπο τους.

Στη συνέχεια έκανε μια σύντομη αναφορά στα έργα πνοής που έγιναν στην πόλη του Ωραιοκάστρου όταν ο ίδιος ήταν αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και συγκεκριμένα στην κατασκευή των κυκλικών κόμβων, στην κατασκευή και ολοκλήρωση του αγωγού ομβρίων στο κέντρο της πόλης, στην κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου και της ευθείας στίβου στην Παιδόπολη, καθώς και στην διαμόρφωση των πάρκων «Πέτρου και Παύλου» και μπροστά στην «Ελπίδα». Επίσης αναφέρθηκε στην ανακατασκευή των γηπέδων και στη διαμόρφωση της «Πλατείας Νεολαίας» στον αύλειο χώρο του Κονταξοπούλειου, στη δρομολόγηση της ενεργειακής αναβάθμισης του Κονταξοπούλειου καθώς και στην ολοκλήρωση της μελέτης για την αξιοποίηση του κολυμβητηρίου.

Στην ομιλία του ο κ. Πολυχρονίδης παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματός του- master plan «Δ. Ωραιοκάστρου 2019-2023», καθώς και τα 25 έργα και δράσεις που περιλαμβάνονται σε αυτό κι έχουν στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών σε όλο τον δήμο. Συγκεκριμένα το σχέδιο δράσης που έχει καταρτίσει η «Συνεργασία Τώρα» προβλέπει τα εξής:

  1. Κίνητρα για την προσέλκυση νέων επιχειρήσεων με βασικό «όπλο» τη γεωγραφική θέση του δήμου Ωραιοκάστρου (γειτνίαση με το λιμάνι, τη βιομηχανική περιοχή, το πολεοδομικό συγκρότημα και τους βασικούς οδικούς άξονες όπως η Εγνατία Οδός).
  2. Δημιουργία «τράπεζας» πληροφοριών η οποία θα καταγράφει και θα «παντρεύει» τη ζήτηση εργαζομένων από τοπικές επιχειρήσεις και την προσφορά από την πλευρά του τοπικού εργατικού κι επιστημονικού προσωπικού. Οι επιχειρήσεις θα αναρτούν τις ανάγκες τους σε προσωπικό οι οποίες θα μπορούν να καλύπτονται από τους ανέργους οι οποίοι θα αναρτούν, στην ίδια βάση δεδομένων, τα βιογραφικά τους.
  3. Γραμμή δικτύωσης μεταξύ των επιχειρήσεων του δήμου προκειμένου οι τοπικές εταιρίες να αναζητούν λύσεις για την προμήθεια προϊόντων απευθυνόμενες πρώτα σε παραγωγικές εταιρίες που έχουν την έδρα τους εντός των ορίων του δήμου.
  4. Εξορθολογισμός και επανασχεδιασμός των δρομολογίων που εκτελούν τα απορριμματοφόρα και τα οποία δεν έχουν αλλάξει εδώ και 20 χρόνια! Στόχος η βελτίωση της εικόνας του δήμου όσον αφορά στην καθαριότητα, αλλά και η εξοικονόμηση πόρων από χαμένες εργατοώρες και καύσιμα, προκειμένου να καταστεί εφικτός ο απώτερος σκοπός που είναι η μείωση των δημοτικών τελών.
  5. Επένδυση στην πρόληψη για τον κίνδυνο τόσο των πυρκαγιών όσο και των πλημμυρών. Άλλωστε, όπως είπε ο κ. Πολυχρονίδης, για κάθε ένα ευρώ που επενδύεται στην πρόληψη των φυσικών καταστροφών, εξοικονομούνται 20 ευρώ τα οποία θα απαιτούνταν για έργα αποκατάστασης. Στόχος είναι πρωτίστως να μη θρηνήσουμε θύματα καθώς και να εξοικονομηθούν χρήματα.
  6. Καθαρισμός και διαμόρφωση ρεμάτων σε συνεργασία με την Περιφέρεια προκειμένου να μην επαναληφθούν φαινόμενα πλημμυρών στον δήμο Ωραιοκάστρου.
  7. Δημιουργία πάρκου καλλισθενικής αγωγής στη θέση «Αλώνια», με την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου υπαίθριου αθλητικού εξοπλισμού.
  8. Ενεργειακή αναβάθμιση –μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων στα οποία τόσο ο κ. Πολυχρονίδης όσο και οι συνεργάτες του διαθέτουν γνώση και εμπειρία- όλων των δημοτικών κτιρίων, μεταξύ των οποίων και τα σχολεία, καθώς κάθε χρόνο χάνονται τεράστια κονδύλια για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του δήμου.
  9. Σταδιακή αντικατάσταση των λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας σε όλο τον δήμο με στόχο αφενός τη μείωση του ενεργειακού κόστους κατά 60%-70% και αφετέρου τον καλύτερο φωτισμό που θα λειτουργεί αποτρεπτικά για κάθε μορφής παραβατικότητα.
  10. Άσκηση πίεσης προς τους αρμόδιους φορείς για την κάλυψη όλων των περιοχών του δήμου με φυσικό αέριο.
  11. Συντηρήσεις αθλητικών χώρων και υποδομών και στήριξη των συλλόγων.
  12. Κατασκευή κερκίδας με σκέπαστρο στο γήπεδο του Κεραυνού και κατασκευή χώρου άθλησης στο Παλαιόκαστρο.
  13. Προσωρινή κάλυψη του κολυμβητηρίου στο Ωραιόκαστρο με «μπαλόνι» ώστε να καταστεί άμεσα εφικτή η λειτουργία του 12 μήνες το χρόνο και στη συνέχεια αναζήτηση ευρωπαϊκού προγράμματος για την ένταξη της σχετικής μελέτης που προβλέπει κατασκευή σύγχρονου στεγάστρου.
  14. Περιβαλλοντικές δράσεις και πάρκα ανακύκλωσης δίνοντας έμφαση στην εκπαίδευση των δημοτών και των μαθητών για θέματα όπως η κυκλική οικονομία και η διαχείριση των μπλε και καφέ κάδων.
  15. Προστασία του δάσους το οποίο έχει εγκαταλειφθεί.
  16. Κατασκευή ειδικών χωρισμάτων στο Κονταξοπούλειο ώστε το ένα γήπεδο να «μετατρέπεται» σε τρία για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών των συλλόγων.
  17. Κατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου στη Γαλήνη.
  18. Μέτρα για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων στο εργοτάξιο και σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου, καθώς και προμήθεια της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής που θα διευκολύνει το έργο των δημοτικών υπαλλήλων.
  19. Δράσεις για τα άτομα της λεγόμενης τρίτης ηλικίας όπως η παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, οι επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, η εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες («σχολή γιαγιάδων και παππούδων») για καλύτερη επικοινωνία με τα εγγόνια τους και λειτουργία γραμμής κοινωνικής υποστήριξης.
  20. Προστασία και ανάδειξη του ορεινού όγκου του δήμου Ωραιοκάστρου ο οποίος μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για ένα πράσινο τόξο, το οποίο θα μετατραπεί στο δασικό «μέτωπο» του πολεοδομικού συγκροτήματος. Θα καταλήγει μέσω Φιλύρου στη Θέρμη και θα είναι το… αντίβαρο στο «θαλάσσιο μέτωπο» της Θεσσαλονίκης η ανάδειξη του οποίου έχει ήδη δρομολογηθεί.
  21. Ενίσχυση της τοπικής αγοράς με δράσεις σε συνεργασία με τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο (ΕΣΩ) και με σταδιακή λειτουργία της ενδοδημοτικής συγκοινωνίας.
  22. Κατασκευή περιπατητικού μονοπατιού για την ασφαλή σύνδεση της Γαλήνης με τον κεντρικό δήμο.
  23. Ανάδειξη των τοπικών αγροτικών προϊόντων, καθώς ο δήμος Ωραιοκάστρου είναι «πρωταθλητής» στην παραγωγή γάλακτος, αυγών και δημητριακών υψηλής ποιότητας, ενώ στα όριά του λειτουργούν μικρές και μεγάλες παραγωγικές μονάδες, αλλά και παραδοσιακές επιχειρήσεις του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα.
  24. Κατασκευή του κυκλικού κόμβου στη Γαλήνη. Η σχετική μελέτη είχε ολοκληρωθεί από τον κ. Πολυχρονίδη όταν παρέδωσε το 2014 το χαρτοφυλάκιο του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων αλλά, εδώ και πέντε χρόνια παρέμεινε ξεχασμένη στα «συρτάρια» της απερχόμενης διοίκησης η οποία περιορίστηκε στην τοποθέτηση… ταμπέλας για το έργο πριν από λίγες μέρες.
  25. Ορθή διαχείριση των αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η νομοθεσία και με την αναζήτηση διαδημοτικής συνεργασίας για την επίλυση του προβλήματος.

 

Πλήρες ψηφοδέλτιο

Ο κ. Πολυχρονίδης αναφέρθηκε, επίσης, στην απόφαση της παράταξής του να μην «κατεβάσει» συνδυασμό για τα τοπικά συμβούλια των μικρών κοινοτήτων παρά μόνο για το τοπικό στην Κοινότητα Ωραιοκάστρου των 25.000 κατοίκων όπου οι υποψήφιοι με τη  «Συνεργασία Τώρα» είναι δεκαεπτά. Ακόμη υπογράμμισε το υψηλό επίπεδο και το μεράκι των 51 υποψηφίων του συνδυασμού του και στις τρεις εκλογικές περιφέρειες (Καλλιθέας, Μυγδονίας και Ωραιοκάστρου) και κάλεσε τους δημότες να τους στηρίξουν με την ψήφο τους. «Δώστε μας ισχυρή εντολή κι εμείς θα σας δικαιώσουμε», επανέλαβε ο κ. Πολυχρονίδης υπογραμμίζοντας πως τα ψηφοδέλτιά του τόσο για τον Δήμο όσο και για το τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Ωραιοκάστρου είναι πλήρη κάτι που δεν κατάφεραν οι άλλοι συνδυασμοί.

Έντιμη πορεία

«Ξέρετε πως όλα αυτά τα χρόνια είχαμε μια έντιμη πορεία. Έτσι θα πορευτούμε και στη συνέχεια» υπογράμμισε ο κ. Πολυχρονίδης και συμπλήρωσε με νόημα: «Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Ξέρουμε τι καπνό φουμάρει ο καθένας. Στον τόπο που ζούμε κανείς από τους συνυποψηφίους μου δεν είναι καινούργιος στα αυτοδιοικητικά δρώμενα. Τρεις αποκρύπτουν το γεγονός ότι δεν τους εκλέξατε καν δημοτικούς συμβούλους όταν ήταν υποψήφιοι. Κάποιος άλλος αρνείται να αναλάβει ακόμη και σήμερα την πολιτική ευθύνη της εκλογής της σημερινής διοίκησης, μιας διοίκησης που θα μείνει στην ιστορία για το γεγονός ότι δεν παρέδωσε ούτε ένα ολοκληρωμένο έργο παρά μόνο πινακίδες για έργα που ΘΑ κάνει στη  δημοτική ενότητα Ωραιοκάστρου. Τα συμπεράσματα και η επιλογή δικά σας». Εμείς, συνέχισε ο κ. Πολυχρονίδης, «τολμήσαμε να μιλήσουμε με την κοινωνία. Τολμήσαμε να μιλήσουμε δια ζώσης με τους νέους. Και ξέρετε γιατί. Γιατί εμείς ξέρουμε τα προβλήματα, έχουμε επεξεργαστεί τις λύσεις, μπορούμε και ολοκληρώνουμε έργα. Το έχουμε αποδείξει. Κάποιοι από τους αντιπάλους μας επιχείρησαν να μας αντιγράψουν σε ιδέες και καινοτομίες. Σας καλώ, όμως, να επιλέξετε τη δική μας πρόταση, το πρωτότυπο που είναι και το καλύτερο».

Ο κ. Πολυχρονίδης επισήμανε ακόμη πως η επόμενη μέρα των εκλογών επιβάλλει συνεργασίες, συναίνεση και διάλογο. Και κάλεσε τους δημότες του Ωραιοκάστρου να κλείσουν τα μάτια και τα αυτιά τους «σε όσα γράφονται τις τελευταίες μέρες κατά της παράταξης και των στελεχών της, καθώς και να αποδοκιμάσουν όσους συμπεριφέρονται λες και ο δήμος είναι τσιφλίκι τους. Εμείς σεβόμαστε τους συμπολίτες μας. Δεν παρκάρουμε σε ράμπες για ΑΜΕΑ», δήλωσε με νόημα και σε κλίμα έντονου ενθουσιασμού παρουσίασε όλους τους υποψηφίους οι οποίοι στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της «Συνεργασία Τώρα» για τον δήμο Ωραιοκάστρου και για τοπικό συμβούλιο για την Κοινότητα Ωραιοκάστρου.

«Ό,τι κι αν πουν, ό,τι κι αν κάνουν δεν μπορούν να μας σταματήσουν. Το τρένο μπήκε στις ράγες! Τίποτα δεν το σταματά! Είναι σε πορεία Νίκης, Νίκης για τον Δήμο Ωραιοκάστρου», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, Ανέστης Πολυχρονίδης.

•ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΞΑΝΑ 

Κάλεσμα Τσακίρη στη μεγαλύτερη πολιτική αλλαγή που γνώρισε ποτέ

ο δήμος Ωραιοκάστρου

 «Να μετατρέψουν την ψήφο τους σε όχημα που θα οδηγήσει στη μεγαλύτερη πολιτική αλλαγή που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος» κάλεσε τους πολίτες ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου κι επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά» Παντελής Τσακίρης, ολοκληρώνοντας απόψε τον κύκλο των προεκλογικών ομιλιών του με μια συγκέντρωση εντυπωσιακή τόσο σε όγκο όσο και σε παλμό, που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο εκδηλώσεων «Rose Garden», στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Προσδιορίζοντας το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης της προσεχούς Κυριακής, ο κ. Τσακίρης υπογράμμισε: «Στην πραγματικότητα καλούμαστε να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε να ζούμε με τις ψευδαισθήσεις, τα λάθη και τις παθογένειες με τα οποία ζούσαμε ως τώρα ή αν θα στρίψουμε με δύναμη το τιμόνι, για να αλλάξουμε μυαλά, πορεία και νοοτροπία. Αν θα αφήσουμε τις παραλυτικές δυνάμεις της αδράνειας και της παθητικότητας να νικήσουν για ακόμη μία φορά ή αν θα βρούμε το κουράγιο να κάνουμε την ψήφο μας όχημα της μεγαλύτερης πολιτικής αλλαγής που γνώρισε ποτέ ο αυτός ο τόπος. Αν τελικά θέλουμε έναν δήμο Ωραιοκάστρου που να ζει σε περασμένες εποχές ή έναν δήμο Ωραιοκάστρου που να ανταποκρίνεται στις συνθήκες του 21ου αιώνα».

Ο Παντελής Τσακίρης άσκησε δριμεία κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή, μιλώντας για ευκαιρίες που θα έπρεπε να αξιοποιηθούν, αλλά τελικά δεν αξιοποιήθηκαν, για χρήματα που θα έπρεπε να διεκδικηθούν, αλλά τελικά δεν διεκδικήθηκαν, για παρεμβάσεις που δήθεν θα γίνονταν, αλλά τελικά ματαιώθηκαν, για έργα υποδομής που σχεδιάστηκαν, αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκαν.

«Πέντε χρόνια χαμένα, πέντε χρόνια ματαιωμένων προσδοκιών, πέντε χρόνια ατήρητων υποσχέσεων είναι αρκετά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά», τονίζοντας ότι ο δήμος Ωραιοκάστρου δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο.

«Δεν μπορούμε να εξαναγκάσουμε κάποιον να τιμήσει τον ρόλο του δημάρχου. Δεν μπορούμε να πείσουμε για το αυτονόητο. Ποιο δηλαδή; Ότι η δουλειά του δημάρχου είναι πλήρους απασχόλησης κι όχι χόμπι, για να γεμίσει κάποιος τη μέρα του. Ας το καταλάβουν ορισμένοι καλά επιτέλους. Με το ζόρι δήμαρχος δεν γίνεται! Και εφόσον δεν το κατάλαβαν ως τώρα με την καλή, είμαι βέβαιος ότι θα το καταλάβουν πολύ καλά με την ανάποδη σε δύο μέρες από τώρα με το αποτέλεσμα της κάλπης», σημείωσε με νόημα ο Παντελής Τσακίρης.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα που κατήρτισε ο συνδυασμός «Πρωταγωνιστές Ξανά», ο κ. Τσακίρης υπογράμμισε ότι είναι λιτό, στοχευμένο, κοστολογημένο και περιεκτικό. «Είναι η πυξίδα μας», είπε, «για έναν και μοναδικό προορισμό: Ένα Ωραιόκαστρο για το οποίο θα είμαστε περήφανοι κάθε μέρα, ένα Ωραιόκαστρο που θα είναι τόπος όχι μόνο για να ζεις, αλλά και για να ευημερείς».

«Τίποτα απ΄ όλα αυτά όμως δεν είναι δυνατό χωρίς εσάς, χωρίς τη δική σας βροντερή παρουσία στην κάλπη αυτή την Κυριακή. Μαζί σας τώρα εγώ υπογράφω μια σχέση εμπιστοσύνης. Όμως η υπογραφή μου είναι μόνο το πρώτο μισό της προσπάθειας. Υπάρχει και κάτι άλλο: Η επικύρωση. Και αυτή ανήκει αποκλειστικά σε σας», είπε ο Παντελής Τσακίρης, απευθυνόμενος προς τις εκατοντάδες των πολιτών που έδωσαν δυναμικό «παρών» στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά».

•ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ

Να μην παίξουν στο στοίχημα ή στα ζάρια τον Δήμο Ωραιοκάστρου στις δημοτικές εκλογές, ζήτησε από τους συμπολίτες του ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης.

«Είναι τέτοια η πρεμούρα κάποιων να κερδίσουν στις εκλογές που δεν διστάζουν να υποσχεθούν ακόμη και έργα, τα οποία ήδη έχουν γίνει ή δρομολογήθηκαν από την δική μας διοίκηση.Ποιος μπορεί να εμπιστευθεί τέτοιους υποψηφίους; Κανείς πολίτης του Δήμου μας δεν πρέπει να ψηφίσει άτομα, τα οποία δεν έχουν απολύτως καμία διαδρομή στην ζωή τους, είτε πολιτικά, είτε κοινωνικά, είτε επαγγελματικά, είτε αυτοδιοικητικά» επεσήμανε με έμφαση ο κ. Γαβότσης.

«Η έλλειψησοβαρού προγραμματικούλόγου χαρακτηρίζειόλουςτουςσυνυποψηφίουςμου, οι οποίοιδιατυπώνουν ή ξεπατικώνουνχιλιοειπωμένες προτάσεις και ιδέες, κοινοτυπίες και ανεδαφικέςεξαγγελίες.Υπάρχουν βέβαια και κάποιες πιοψύχραιμες και ρεαλιστικέςφωνές, οι οποίες παρόλο πουδεν αποφεύγουντις προεκλογικές υπερβολές και μεγαλοστομίες, εντούτοιςδείχνουνότι αν μητιάλλοενδιαφέρονται για το καλότουτόπου και όχιγια την προώθησητων προσωπικών ή οικογενειακώντουςσυμφερόντων.Αυτέςτιςλογικέςφωνές θα τιςήθελα δίπλα μουστην επόμενηθητεία μουωςΔήμαρχοςΩραιοκάστρου, προκειμένου να επιτύχουμετιςευρύτερεςδυνατέςσυγκλίσειςσε επίπεδο προγράμματος, πάντα στο πλαίσιομίας ηθικής και ειλικρινούς προσέγγισηςμεμετρήσιμα αποτελέσματα» τόνισε ο ίδιος.

«Η δικήμουΔιοίκησηέχειτοποθετήσειτονΔήμοΩραιοκάστρουστην πιο πλεονεκτικήθέσητωντελευταίωνδεκαετιώνμεμία «προίκα» έργων της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουμε υλοποιήσει και προωθήσει, αφού ξεπεράσαμε αγκυλώσεις, εμπόδια και την κακοδιαχείριση του παρελθόντος. Του παρελθόντος πριν από την δική μου Διοίκηση.

Μου είναι επίσης σαφές όσο και ξεκάθαρο πως θα μπορούσαμε ως Διοίκηση να λάβουμε ταχύτερες και πιο τολμηρές αποφάσεις την πρώτη διετία, που βρισκόμασταν στο «τιμόνι» του Δήμου. Όμως καλύψαμε το χαμένο έδαφος και κλείνουμε την θητεία μας όχι μόνο με ένα πλούσιο πρόγραμμα έργων και υποδομών, αλλά και με ένα πρωτοφανές νοικοκυριό στα οικονομικά του Δήμου, που δεν είναι αποτέλεσμα της αύξησης των δημοτικών τελών, αλλά της χρηστής διαχείρισης και εξοικονόμησης πόρων» πρόσθεσε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

«Σας παραθέτω δύο αποδείξεις των όσων λέω: Η Διοίκηση μας δεν παίζει στο στοίχημα το μέλλον των παιδιών μας και για αυτό πετύχαμε να εξαιρεθούν 26 ακίνητα από την περιοχή του Δήμου μας από το να μεταβιβαστούν στο Υπερταμείο. Στείλαμε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό και ήδη αποκομίζουμε καρπούς από την δυναμική αυτή πρωτοβουλία μας. Και συνεχίζουμε τον αγώνα μας και για τα υπόλοιπα ακίνητα από την περιοχή μας, που έχουν μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο, προκειμένου να εξαιρεθούν.

Εμείς δεν παίζουμε το μέλλον του Δήμου μας στα ζάρια και το αποδείξαμε και με τα λατομεία στο Μεσαίο. Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 7 Μαίου μας επιδόθηκε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία ο Δήμος μας πέτυχε να αναστείλει την υπογραφή σύμβασης ανάμεσα στο Δημόσιο και στις ενδιαφερόμενες λατομικές επιχειρήσεις για την εκμετάλλευση των λατομείων του Μεσαίου. Ο Δήμος διεκδίκησε και πέτυχε μία σπουδαία απόφαση. Δεν είδα, αλλά ούτε και άκουσα, τους συνυποψηφίους μου, αλλά και ορισμένους ανέξοδα οικολογούντες, να μας δίνουν συγχαρητήρια για αυτή την πρωτοβουλία μας. Άραγε τι θέλουν οι συνυποψήφιοι μου; Εξυπηρετούν τίποτε συμφέροντα και δεν βγαίνουν να μας στηρίξουν στον δικαστικό μας αγώνα ενάντια στα λατομεία του Μεσαίου; Ρωτήστε τους και κυρίως μην δίνετε δύναμη με την ψήφο σας σε όσους βλέπουν το μέλλον σας ως τυχερό παιχνίδι» είπε ο κ. Γαβότσης και κατέληξε λέγοντας πως 50 εκατ. ευρώ έργων και παρεμβάσεων ολοκληρώθηκαν, εξελίσσονται ή έχουν ώριμες μελέτες.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.