“Κιβωτός του Κόσμου”: Τον πατέρα Αντώνιο καταγγέλλει 19χρονος

“Κιβωτός του Κόσμου”: Τον πατέρα Αντώνιο καταγγέλλει 19χρονος

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες των πρώην φιλοξενούμενων. Οι έρευνες για την υπόθεση και οι αντιδράσεις του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Σειρά καταγγελιών εξετάζουν πλέον οι αρχές για την «Κιβωτό του Κόσμου». Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο είναι οι καταθέσεις – κλειδιά στην υπόθεση. Η πρώτη είναι ενός ενήλικα σήμερα, ο οποίος καταγγέλλει στην κατάθεσή του μία κακοποιητική συμπεριφορά από στέλεχος της «Κιβωτού». Η δεύτερη από ένα ανήλικο αγόρι, το οποίο φέρεται να περιγράφει ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης άλλου παιδιού.

«Όταν αντιδρούσα και δεν δεχόμουν τις εντολές του, με έστελνε να κάνω δουλειές και πράγματα υποτιμητικά. Όσο περνούσαν οι μήνες έβρισκε ολοένα και περισσότερο χρόνο να περνάει μαζί μου. Εμένα στο δωμάτιο του, μου επέβαλλε να μένω αξύριστος και ακούρευτος. με υποχρέωνε να του βάζω και να του βγάζω τα παπούτσια και τις κάλτσες, να τον υπηρετώ», αναφέρει στην καταγγελία του ο 19χρονος σήμερα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» το αγόρι καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από τον ίδιο τον ιδρυτή της Οργάνωσης.

«Αυτό που δεν μου άρεσε όμως, αφού πήγα στην Καλαμάτα, ήταν ότι όσο τον πλησίαζα και δενόμουν μαζί του, είχα αρχίσει στην ουσία να τον υπηρετώ, δηλαδή του έβαζα και του έβγαζα τα παπούτσια και του έβαζα της κάλτσες. Αυτά ήταν τα πρώτα περίεργα πράγματα. Eπίσης στην Καλαμάτα από το καλοκαίρι μέχρι και τον Νοέμβριο που κάναμε μπάνιο στη θάλασσα, στα παιχνίδια που κάναμε στο νερό, καθώς έκανε πως με έπνιγε, άρχιζε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου. Στην αρχή προσπάθησα να τον δικαιολογήσω με την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα», φέρεται να αναφέρει ο 19χρονος, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες στον Συνήγορο του Πολίτη. Όταν συγκεντρώθηκαν στοιχεία για διάφορα περιστατικά ενημερώθηκε αμέσως η Δικαιοσύνη με τη διερεύνηση ωστόσο να  συνεχίζεται.

«O Συνήγορος έκανε ό,τι χρειαζόταν, έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Δεν κάνει κανένα σχόλιο», αναφέρεται σχετικά.

Ο πατέρας Αντώνιος, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην ΕΡΤ και έχοντας δίπλα του την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή δηλώνει αγανακτισμένος μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών.

«Πραγματικά είμαστε λυπημένοι και στενοχωρημένοι για όλο αυτό το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνά μας και σας πληροφορώ ότι όλα όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη, είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος μπορώ να πω», είπε ο πατέρας Αντώνιος.

Η πρεσβυτέρα που είναι πρόεδρος στην «Κιβωτό» υποστηρίζει ότι οι καταγγελίες μπορεί να έχουν υποκινηθεί.

«Δεν είναι δεκτό, είναι απαράδεκτο αυτό που λέγεται και όσα όλα λέγονται συκοφαντικά και όσα όλα έχουν βγάλει όλα τα κανάλια, εγώ θεωρώ ότι είναι ανυπόστατα και πήραν αφορμή από ένα δημοσίευμα, δηλαδή δεν ξέρω βάλλεται ένας ολόκληρος οργανισμός επειδή κάποιο παιδί είχε την κακία και δεν ξέρω τι άλλο να καταγγείλει αυτά τα πράγματα», δήλωσε η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή.

Όπως λένε δεν γνώριζαν κάτι για τις καταγγελίες τις οποίες πληροφορήθηκαν την Πέμπτη από τα Μέσα Ενημέρωσης.

«Χωρίς εμείς να γνωρίζουμε κάτι, δηλαδή φανταστείτε ότι εμείς αυτή την καταγγελία τη μάθαμε ξαφνικά χθες το μεσημέρι από τα κανάλια και αυτό μας έχει θορυβήσει πάρα πολύ», σημείωσε η πρεσβυτέρα, ενώ ο πατέρας Αντώνιος από την πλευρά του είπε πως, «δεν γνωρίζουμε κάτι πάνω σε αυτό το θέμα, αυτό που γνωρίζω πάρα πολύ καλά είναι ότι ξαφνικά ένα έργο 25 χρόνια, μιλάει ο καθένας λες και είναι γεγονός όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν».

Ο φάκελος από χθες το πρωί βρίσκεται στο γραφείο του εισαγγελέα ο οποίος θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματα.

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ανατέθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής

Εξέτασης στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία πραγματοποίησε προανακριτικές πράξεις και υπέβαλε το σχετικό προανακριτικό υλικό στην παραγγέλουσα Αρχή», αναφέρεται από τη ΓΑΔΑ.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για τις διαρροές, που έγιναν προς τον Τύπο, για την υπόθεση της «Κιβωτού».

 

ant1
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.