Κλαίει και θρηνεί όλο το ΑΠΘ

Κλαίει και θρηνεί όλο το ΑΠΘ

Κλαίει και θρηνεί όλο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για τους θανάτους των 12 φοιτητών τους στην τραγωδία των Τεμπών στις 28/2/2023

Ως ένδειξη πένθους καλύψανε με μαύρο πανί το άγαλμα του Αριστοτέλη πίσω από την αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

Κεράκια αναμμένα και λουλούδια τοποθετημένα με δάκρυα στα μάτια κάτω απο την λίστα των ονομάτων των συμφοιτητών τους που λείπουν.

Άδεια τα αμφιθέατρα. Μια θέση κενή, όλες οι θέσεις κενές.

Συνθήματα στους τοίχους με κόκκινες και μαύρες μπογιές.
«Δεν σας ξεχνάμε» «Οι ζωές μας μετράνε»

Στην σκέψη να δοθούν τα πτυχία μετά θάνατον στις οικογένειες των 12 φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη εξέφρασε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου δηλώνοντας μεταξύ άλλων:

«Βιώνουμε στο ΑΠΘ τη μεγαλύτερη τραγωδία σε καιρό ειρήνης, έχουμε 12 φοιτητές μας που χαθήκανε σε αυτό το δυστύχημα. Όλες οι δομές ψυχικής υγείας του ΑΠΘ, έχω τονίσει ότι θα είναι δίπλα στους φοιτητές που θα επιστρέψουν, και θα βοηθήσουν όσο μπορούν να επουλωθούν τα ψυχικά τραύματα των παιδιών»

«Ως πατέρας και πρύτανης, λυγίζω μπροστά στα οδυνηρά συναισθήματα και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους. Στήριξη είναι μόνο μια έκφραση λεκτική. Τον πόνο και το τραύμα θα τους ακολουθεί για μια ζωή. Υποκλίνομαι στη δήλωση του πατέρα του Κυπριανού. Είπε ότι τους συγχωρεί  όλους για να μπορέσει η ψυχή του παιδιού του να πετάξει πιο ψηλά»

Στο Επικρατείας της ΝΔ ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου; | Alfavita

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.