Κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα για 14 μέρες λόγω κορονοϊού

Κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα για 14 μέρες λόγω κορονοϊού

Την απόφαση για αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για 14 μέρες ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας σε έκτακτη ανακοίνωση.

Τα σχολεία, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ΙΕΚ και φροντιστήρια δημόσια και ιδιωτικά θα μείνουν κλειστά από αύριο, Τετάρτη και για 14 ημέρες για προληπτικούς λόγους με σκοπό να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.

Πρόκειται για όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια αλλά και ΙΕΚ, ΑΕΙ, ΤΕΙ ιδιωτικά και δημόσια.

Παράλληλα, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει ειδική μέριμνα για γονείς, αλλά και επιχειρήσεις που πλήττονται.

«Οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά. Είναι στιγμή να δείξουμε όλοι υπευθυνότητα» κατέληξε ο υπουργός.

Μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας είπε πως θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα.

Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξη ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μετάσχει στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία η Κομισιόν έχει καλέσει τους ηγέτες της Ε.Ε.. Ο Πρωθυπουργός επιστρέφει το βράδυ από την Αυστρία και αύριο θα κάνει ανακοινώσεις για τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών.

Κλείνουν και τα φροντιστήρια με απόφαση Κεραμέως

 

Κορονοϊος: Άδεια 15 ημερών στους γονείς για τα κλειστά σχολεία ανακοινώνει η κυβέρνηση

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.