Κοντά στον 4χρονο Αναστάση το 1ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ

Η δημιουργία και οι δράσεις της ομάδας εθελοντισμού του 1ου Λυκείου Ωραιοκάστρου

Είναι φανερή, ελπίζω σε όλους, η ανάγκη των νέων να εκφράσουν τον ανθρωπισμό και τα συναισθήματα αλληλεγγύης τους.
Μέσα από την ανάγκη αυτή ,δημιουργήθηκε φέτος στο 1ο Λύκειο Ωραιοκάστρου μια ομάδα εθελοντισμού ύστερα από πρόταση μαθητών της Γ’ Λυκείου. Στην ομάδα αυτή συμμετέχουν 50 μαθητές από τη Β’ και Γ’ Λυκείου, με τούς 15 να αποτελούν την επιτροπή συντονισμού της ομάδας. Η επιτροπή αυτή προτείνει, συζητά, αποφασίζει και συντονίζει την υλοποίηση των δράσεων.
Στους λίγους μήνες λειτουργίας της η ομάδα έως τώρα πραγματοποίησε τρεις δράσεις.
Η πρώτη είχε σχέση με τον καλλωπισμό του σχολείου. Συμμετείχε λοιπόν, μαζί με τις περιβαλλοντικές ομάδες του σχολείου, τον περιβαλλοντικό πολιτιστικό σύλλογο Ωραιοκάστρου, το δήμο Ωραιοκάστρου και φυτώρια της περιοχής, στη φύτευση θάμνων και καλλωπιστικών φυτών στο προαύλιο χώρο του λυκείου μας. Τα παιδια με την προθυμία και τον κόπο τους έφεραν την άνοιξη στην αυλή του σχολείου μας.
Ένας βασικός και ίσως ο σημαντικότερος στόχος της ομάδας εθελοντισμού είναι η υποστήριξη παιδιών και νέων που έχουν την ανάγκη μας. Στα πλαίσια αυτού του στόχου συνεχίζεται η συνεργασία που είχε από παλιά το σχολείο μας με το «Σπίτι της Άρσις» καθώς και με το “Make a wish” – «Κανε-μια-ευχη Ελλάδος».
Αναφορικά με την πρώτη συνεργασία διοργανώθηκε επίσκεψη για ενημέρωση των μαθητών στις εγκαταστάσεις του « Ξενώνα Προσωρινής Φιλοξενίας παιδιων και εφηβων σε κίνδυνο» ή όπως ονομάζεται « το Σπίτι της Άρσις».
Είχε προηγηθεί η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης από όλους τους μαθητές του σχολείου, που προσφέρθηκαν για τις ανάγκες του ξενώνα. Ακολούθησε και δεύτερη επίσκεψη από την ομάδα η οποια γνωρίστηκε και διασκεδασε μαζί με τους εφηβους που φιλοξενούνται εκεί. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν και άλλες επισκέψεις, αφού και οι δυο πλευρές πέρασαν τόσο ευχάριστα που ζήτησαν να επαναληφθούν.
Η τρίτη δράση της ομάδας εθελοντισμού ήταν η υποστήριξη του έργου του Οργανισμού «Κανε μια ευχή Ελλάδας». Η ομάδα επέλεξε να συμβάλει στην πραγματοποίηση της ευχής του μικρού Αναστάση 4 ετών που ευχήθηκε να γίνει ιππότης. Και το έκανε με έναν πολύ δημιουργικο τροπο ο οποίος προήλθε από ιδέα μαθητών της Γ’ λυκείου. Η φαντασία , το καλλιτεχνικο ταλέντο και η δημιουργικότητα των μαθητών βρήκαν έκφραση στην κατασκευή πασχαλινων λαμπαδων. Η κινητοποίηση των παιδιών ολου του σχολείου και όχι μόνο της ομάδας εθελοντισμού στη δημιουργία και την πώληση των λαμπάδων ήταν αξιοθαύμαστη και τα αποτελέσματα εντυπωσιακά. Πουλήθηκαν όλες. Οι καλαίσθητες χειροποίητες λαμπάδες έφεραν την πινελιά της προσωπικότητας του κάθε παιδιου που αφιέρωσε το χρόνο και τη ψυχή του για να βοηθήσει στην υλοποίηση του στόχου : το όνειρο του μικρού Ανασταση. Άλλωστε αυτό είναι η καρδια του εθελοντισμού: η ικανοποίηση του να συμβαλεις έστω και λίγο στη βελτίωση της ζωής του αλλου.
Το ποσό που συγκεντρωθηκε κατατέθηκε σε ειδικο λογαριασμο του «Κανε- μια – ευχή Ελλάδας».
Σίγουρα όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν σε αυτή τη δράση θα είναι πολύ περήφανοι.
DSC_0002

DSC_0009
Τέλος, πρέπει απαραίτητα να ευχαριστήσουμε και όσους επιπλέον συνέβαλαν σ’ αυτό και πρώτα απ’ όλους το Συλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου για την προθυμότατη οικονομική του συμβολή, την κυρια Παπαδοπούλου Χριστίνα για την προσφορά υλικών διακόσμησης καθώς και την εταιρεία ΒΕΛΛΕ ΠΡΙΝΤ-ΑΦΟΙ Τομπάζη για την προσφορά των κουτιών.

Σας βεβαιώνουμε πως η ομάδα εθελοντισμού του 1ου Λυκείου Ωραιοκάστρου έχοντας την υποστήριξη της διευθύντριας κυριας Αντωνοπούλου, του συλλόγου καθηγητών και κυρίως την προθυμία και την ευαισθησία των μαθητών θα συνεχίσει να προσφέρει υποστήριξη, χαρά και αλληλεγγύη και να συλλέγει εμπειρίες και συναισθήματα, υλικά πολύτιμα για το χτίσιμο μιας ολοκληρωμένης προσωπικοτητας.

Η υπεύθυνη της ομάδας εθελοντισμού
Αλεξάνδρα Χολέβα

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.