Κοντογεώργης: Ο εμβολιασμός πίστωση χρόνου έναντι της Όμικρον -Τι συζητείται για γιορτές και 4η δόση

Κοντογεώργης: Ο εμβολιασμός πίστωση χρόνου έναντι της Όμικρον -Τι συζητείται για γιορτές και 4η δόση

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα για την περίοδο των εορτών όπως πέρυσι έδωσε ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης μέσω της ΕΡΤ, στην εκπομπή «Από τις έξι». Όπως είπε αυτό που έχει σημασία είναι η ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης για να δούμε καλύτερη εικόνα στα νοσοκομεία, κάτι που όπως είπε ήδη φαίνεται στο ισοζύγιο εισαγωγών και εξιτηρίων, και για να πάμε καλύτερα να τηρήσουμε κάποια αυτοπεριοριστικά μέτρα.

«Πρέπει να αναδείξουμε το ζήτημα της κοινωνικής ευθύνης. Όλοι έχουν τη δυνατότητα να πάρουν το self test και να προχωρήσουν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο και τα πράγματα να κυλήσουν καλύτερα είπε τονίζοντας πως όλοι επιθυμούμε να δούμε τους αγαπημένους μας αλλά πρέπει να το κάνουμε με προσοχή» σημείωσε.

Ο κ. Κοντογεώργης επισήμανε την ανάγκη του εμβολιασμού. «Είμαστε η πρώτη χώρα που προχώρησε γρήγορα την τρίτη δόση αλλά και στην αύξηση της κάλυψης στους άνω των 60%, βρισκόμαστε στο σημείο όπου το 80% έχει εμβολιαστεί και προχωράμε καλά και στην τρίτη δόση. Με τον εμβολιασμό κερδίζουμε χρόνο έναντι της νέας μετάλλαξης γιατί μπαίνουμε σε δύσκολους επιδημιολογικά μήνες λόγω καιρικών συνθηκών και έχουμε το πλεονέκτημα να θωρακίσουμε ό,τι έχουμε πετύχει» υπογράμμισε.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης είπε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σχετική συζήτηση παρά μόνο για τις περιπτώσεις ανοσοκατεσταλμενων που δεν έχουν ανοσοαπόκριση στο εμβόλιο

Για τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο σχολίασε πως υπάρχει καλή συνεργασία με την κυβέρνηση και πως γίνεται για τον περιορισμό της διασποράς και την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ενόψει των εορτών”.

Για τα σχολεία είπε πως δεν προκύπτει ανάγκη για το κλείσιμό τους νωρίτερα. Τα σχολεία έχουν λειτουργήσει καλά, είπε παραπέμποντας στον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων, κάτι που όπως είπε και σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό των παιδιών – ένα στα δύο παιδιά μεταξύ 15 και 17 ετών και 12 έως 14 ένα στα τρία είναι εμβολιασμένο – όπως και των γονιών θα βοηθήσει τα πράγματα να πάνε ακόμα καλύτερα.

Προανήγγειλε περισσότερες διευκρινίσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών έως 11 αύριοΤρίτη 14/12 από τις οι κυρίες Θεοδωρίδου και Παπαευαγγέλου σε ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση στις 5 το απόγευμα την οποία διοργανώνει το υπουργείο Παιδειας και κάλεσε τους γονείς να προχωρήσουν στον προγραμματισμό του ραντεβού επαναλαμβάνοντας πως το εμβόλιο είναι ασφαλές.

Για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Κοντογεώργης είπε πως το ζητούμενο από την κυβέρνηση είναι «να υπάρχει μια υπεύθυνη αντιπολίτευση που θα καταθέτει επεξεργασμένες προτάσεις και συμβάλλει στο να διαμορφώνεται ενα ηρεμο περιβαλλον και να συζητάμε ψύχραιμα τι συμφέρει τη χώρα»

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.