Κορονοϊός: Στο “Σωτηρία” σε καραντίνα δυο Έλληνες που επέστρεψαν από την Γουχάν

Κορονοϊός: Στο “Σωτηρία” σε καραντίνα δυο Έλληνες που επέστρεψαν από την Γουχάν

Δύο Έλληνες επέστρεψαν από την Κίνα. Ταξίδεψαν με στρατιωτικό αεροπλάνο από την Ρώμη. Σε ετοιμότητα το νοσοκομείο “Σωτηρία”. Η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας.

Στην Ελλάδα επαναπατρίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής δύο Έλληνες από την πόλη Γουχάν της Κίνας, που έχει τεθεί σε καραντίνα, λόγω του κορονοϊού, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε πάνω από 810, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του 2019-nCoV, ανέρχονται σε σε 37.198.

Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, οι οποίοι ταξίδεψαν με στρατιωτικό αεροπλάνο από τη Ρώμη στην Αθήνα. Το αεροπλάνο τους προσγειώθηκε λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Ελευσίνα.

Τα δυο άτομα μεταφέρονται στο νοσοκομείο «Σωτήρια», όπου θα μπουν  για 14 ημέρες σε καραντίνα για παρακολούθηση.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι «μετά από συντονισμένες ενέργειες της Κυβέρνησης, επαναπατρίστηκαν σήμερα δύο Έλληνες πολίτες, που βρίσκονταν στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Πιο συγκεκριμένα:

Οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν μαζί με Βρετανούς και άλλους πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο, από την πόλη Γουχάν της επαρχίας Χουμπέι.

Έφτασαν στο Λονδίνο και στη συνέχεια οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν σε στρατιωτικό αεροπλάνο, με προορισμό τη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη.

Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο. Επιβιβάστηκαν σε ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό και προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Παρότι οι δύο Έλληνες πολίτες δεν παρουσιάζουν καμία συμπτωματολογία, μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής, και θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες.

Το Υπουργείο Υγείας ευχαριστεί όλο το προσωπικό που συμμετείχε και βοήθησε στον επαναπατρισμό των δύο συμπατριωτών μας.»

ΑΝΤΕΝΝΑ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.