Κορυφώνεται η έξοδος για τον Δεκαπενταύγουστο – Τι θα γίνει με το θέμα των λιτανειών – Τα άλλα μέτρα

Κορυφώνεται η έξοδος για τον Δεκαπενταύγουστο – Τι θα γίνει με το θέμα των λιτανειών – Τα άλλα μέτρα

Παραμονή Δεκαπενταύγουστου και κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων από τα αστικά κέντρα ενώ σε ισχύ και αναλόγως με την περιοχή εφαρμόζονται τα νέα μέτρα.

Αυξημένη από το πρωί η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής. Σήμερα και αύριο έχει προγραμματιστεί ο απόπλους από τον Πειραιά 41 πλοίων, από τη Ραφήνα 16 πλοίων και από το Λαύριο 13 κυρίως για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Σε ισχύ και αυξημένα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας στο εθνικό οδικό δίκτυο. Απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων σήμερα και την Κυριακή από τις 4 το απόγευμα κατά την έξοδο και την επιστροφή, ενώ κατά μήκος του δικτύου θα υπάρχουν και κλιμάκια της τροχαίας για την ομαλή κυκλοφορία.

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε την Παρασκευή η Διαρκής Ιερά Σύνοδος μετά και την ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά για αναστολή των λιτανειών.

Σε αυτή υπενθυμίζει τη σύσταση να γίνονται οι λιτανείες με μεγάλη προσοχή, χωρίς συνωστισμό των πιστών και εάν είναι δυνατόν σε σύντομο χρονικό διάστημα και σύμφωνα με την κρίση του οικείου ποιμενάρχη.

Η ανακοίνωση επισημαίνει ακόμα ότι «η εν λόγω σύσταση περί τηρήσεως αποστάσεων και αποφυγής συνωστισμού τελεί σε συμφωνία με το ισχύον κατά τον χρόνο εκδόσεώς της νομοθετικό πλαίσιο για τις συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους, υπό την επιφύλαξη τυχόν μεταβολής του εκ μέρους της Πολιτείας κατά τις επιστημονικές εισηγήσεις και αναλόγως της πορείας της επιδημίας του κορωνοϊού covid-19».

Μια μέρα νωρίτερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε ανακοινώσει ότι κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις.

Επίσης, επεκτείνεται έως τις 31 Αυγούστου το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

Σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων και με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΡΤ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.