ΚΥΑ για Εκκλησίες: Παρατείνονται μέχρι 21 Αυγούστου τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό

ΚΥΑ για Εκκλησίες: Παρατείνονται μέχρι 21 Αυγούστου τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό

Την παράταση ισχύος των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό στις εκκλησίες και στους δημόσιους χώρους λατρείας έως και τις 21 Αυγούστου, προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας.

Σύμφωνα με την εν λόγω ΚΥΑ: «Η ισχύς της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.34060/2.6.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας «Επιβολή προσωρινών μέτρων στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, για το χρονικό διάστημα από 6.6.2020 έως και 9.7.2020» (Β’ 2111), παρατείνεται από τη λήξη της έως και τις 21.8.2020».

Σήμερα συνεδριάζει και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που παρατείνονται – και αφορούν εκκλησίες, λατρευτικούς χώρους, μοναστήρια και ησυχαστήρια- προβλέπουν τήρηση των αποστάσεων ένα άτομο ανά πέντε τετραγωνικά μέτρα επιφανείας και σε περίπτωση που η επιφάνεια του χώρου λατρείας υπερβαίνει τα 500 τ.μ., ως μέγιστος αριθμός παρισταμένων δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 100 άτομα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.