Κυριακή 28/2 στο στρατόπεδο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ,1090

Το oraiokastro24.gr βρέθηκε σήμερα Κυριακή 28/2/16 στο στρατόπεδο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ,1090 και κατέγραψε μερικές στιγμές απο την ζωή των προσφύγων-μεταναστών.
Η ανάγκη για διαφυγή απο το πρόβλημα είναι μεγάλη και απο νωρίς ξεκίνησε “ντέρμπι” μεταξύ Σύριων και Αφγανών. Ο αγώνας ξετυλίχθηκε ήρεμα,άλλωστε η ανάγκη για εκτόνωση βρήκε τον δρόμο της.
image
Οι υπεύθυνοι του στρατοπέδου μας μίλησαν για την κατάσταση που επικρατεί ,
οι περισσότεροι είναι ζευγάρια με τα παιδιά τους και τους γονείς τους,οι μέρες κυλάνε ήρεμα και αρμονικά χωρίς εντάσεις,μας είπαν.
image
image
Το στρατόπεδο τους παρέχει ζεστό νερό με μπόιλερ,πρίζες για την φόρτιση των κινητών τηλεφώνων τους,καρτοτηλέφωνα του ΟΤΕ,τροφή και φυσικά τις σκηνές.Οι ΜΚΟ έχουν αναλάβει τις βρεφικές τροφές και η καθαριότητα εντάσσεται στην αρμοδιότητα του δήμου Δέλτα. Χημικές τουαλέτες βρίσκονται σε πολλά σημεία του χώρου. Στην αποθήκη συλλέγονται ρούχα και παπούτσια και μοιράζονται βάση των αναγκών.
image
image
“αν μου έλεγαν οτι θα έρθω στην Ελλάδα για διακοπές με αυτές τις συνθήκες θα ήμουν ευτυχισμένος,λαμβάνουμε αγάπη και φροντίδα.αλλά εμείς δεν επιλέξαμε να είμαστε εδώ,δεν επιλέξαμε να έχουμε πόλεμο.ψάχνουμε τρόπο να φύγουμε και να βρούμε τις ισορροπίες της ζωής μας” μας είπε με δάκρυα στα μάτια πρόσφυγας χειρουργός απο την Συρία.
Τα παιδάκια σε κάθε κάλεσμα για μια αγκαλιά και ένα χάδι τρέχουν με λαχτάρα.
image
Ο δρόμος πλέον είναι ανοιχτός και η διέλευση των οχημάτων επι της Συμμαχικής Οδού γίνεται κανονικά χωρίς τα μπλόκα των ΜΑΤ.
Η πιάτσα των ταξί συνεχίζει να λειτουργεί έξω απο το στρατόπεδο.
Υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να προσφέρεται είδη πρώτης στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου καθημερινά από τις 8.30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι στο ισόγειο του δημαρχείου Ωραιοκάστρου από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου.

vendo

1 ΣΧΟΛΙΟ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.