Κόπηκε το ρεύμα; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας

Κόπηκε το ρεύμα; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας

Μπορεί να σας φαίνεται πως δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς ρεύμα αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Φυσικά και μπορείτε, και μάλιστα μπορεί να περάσετε και καλύτερα απ’ ό,τι αν είχατε ρεύμα.

Κλείστε τηλεοράσεις, φώτα, laptop, tablet και κλιματιστικό και βγείτε στην βεράντα Ανάψτε μερικά κεριά, πάρτε ένα καλό βιβλίο, βάλτε και ένα ποτήρι κρασί και διαβάστε υπό το φως των κεριών. Αυτή η διαδικασία θα σας χαλαρώσει, θα ηρεμήσει το μυαλό σας και δεν θα σας κοστίσει και τίποτα.

Καλέστε φίλους στο σπίτι Πείτε τους ότι θα τους περιμένουν μόνο μερικά κεριά στο σπίτι και μόλις βρεθείτε αρχίστε τις τρομακτικές (και όχι μόνο) ιστορίες. Μπορεί κάτι τέτοιο να το κάναμε παλιά που ήμασταν παιδιά αλλά γιατί να μην το κάνουμε και τώρα και να περάσουμε καλά;

Οραματιστείτε το μέλλον σας Πόσες φορές έχετε προλάβει από την ταχύτητα της καθημερινότητας να βρείτε λίγο χρόνο να τα πείτε με τον εαυτό σας και να ονειρευτείτε όλα όσα θέλετε να πετύχετε και να ζήσετε στο μέλλον; Αν η απάντηση είναι “πολύ σπάνια”, τώρα είναι μια ευκαιρία να το δοκιμάσετε. Κλείστε τα μάτια σας και δείτε το μέλλον σας όπως ακριβώς θέλετε να είναι να συμβαίνει μπροστά στα μάτια του μυαλού σας. Έτσι θα έρθετε λίγο πιο κοντά στους στόχους σας τους οποίους η καθημερινότητα σας κάνει να ξεχνάτε.

Κοιμηθείτε Δεν είναι καθόλου κακό μια στο τόσο να κάνετε έναν καλό, πολύωρο ύπνο. Πέστε στο κρεβάτι από τις 8 και κοιμηθείτε όσο τραβάει η όρεξή σας. Θα ξυπνήσετε απίστευτα αναζωογονημένοι.

Κάντε δουλειές Ένα πράγμα που επίσης μπορείτε να κάνετε χωρίς ρεύμα είναι οι δουλειές του σπιτιού. Σκουπίστε το πάτωμα με την κλασική σκούπα, σφουγγαρίστε, ποτίστε τα λουλούδια σας, καθαρίστε τα ντουλάπια της κουζίνας και τις ντουλάπες με τα ρούχα σας.

Ελάτε σε επαφή με τους ανθρώπους σας Καθίστε με τον ή την αγαπημένη σας στη βεράντα και ελάτε σε επαφή όπως δεν συνηθίζετε να κάνετε. Συζητήστε για την καθημερινότητά σας, για τους στόχους και τα μελλοντικά σας σχέδια.

Σπύρος Σούλης 
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.