Κώστας Ιωσηφίδης: “Ο Σαραμάντος έταξε αλλά δεν έκανε”

iosifidisΓια ανυπαρξία έργου κατηγορεί τη σημερινή διοίκηση και τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Δημήτρη Σαραμάντο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο, Κυριάκος Ιωσηφίδης, ο οποίος διαδέχθηκε τον πρώην δήμαρχο, Νίκο Μπάτο, όταν ο τελευταίος τέθηκε σε αργία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ” Καρφίτσα” και την δημοσιογράφο Χρύσα Κυριακού ο κ. Ιωσηφίδης αναφέρεται στις ελλείψεις που παρατηρούνται και στις τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου, καταγγέλλει τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και προτείνει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι δημότες του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο δήμος «πνίγεται» από τα καθημερινά προβλήματα με τη διοίκηση να αποδεικνύεται κατώτερη των προσδοκιών των δημοτών, που την επέλεξαν πριν 3 χρόνια. «Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και στις τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη σύνδεση του Ωραιοκάστρου με τις υπόλοιπες περιοχές του δήμου. Η ελλιπέστατη εξυπηρέτηση των δημοτών από τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο την άμεση ανάγκη ενδοδημοτικής συγκοινωνίας, η οποία θα συνδέει όλες τις περιοχές», αναφέρει ο κ. Ιωσηφίδης και συμπληρώνει ότι η δρομολόγηση από τον δήμο ενός mini bus 20-25 θέσεων θα εξυπηρετήσει όλους τους δημότες.

Αδέσποτα, έλλειψη σχολείων και «Στροφή του Τρελού»

Σύμφωνα με τον ίδιο, σημαντικό πρόβλημα για τον δήμο παραμένει η ύπαρξη εκατοντάδων αδέσποτων. «Μετά τα κρούσματα λύσσας σε Δρυμό και Νέα Φιλαδέλφεια θα πρέπει η διοίκηση να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα με τον εμβολιασμό όλων των αδέσποτων», υποστηρίζει ο κ. Ιωσηφίδης. Οι στάσεις επί της οδού Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου αποτελούν, όπως λέει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, σημαντικότατο πρόβλημα. «Αν δεν γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, θα θρηνήσουμε θύματα. Ο κυκλικός κόμβος που έχει προταθεί από πλευράς αντιπολίτευσης θα σώσει τις ζωές μας», λέει και συμπληρώνει ότι λύση πρέπει να δοθεί άμεσα και στο σημείο της «Στροφής του Τρελού», όπου τα ατυχήματα είναι σχεδόν καθημερινά.

Σημαντικό πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Ιωσηφίδη, αποτελεί επίσης η έλλειψη σχολείων στην περιοχή του Παλαιοκάστρου και της Γαλήνης. «Θα πρέπει να κατασκευαστούν άμεσα 2 δημοτικά σχολεία, ένα γυμνάσιο και ένα λύκειο για τις ανάγκες των μαθητών της περιοχής. Οι μελέτες υπάρχουν από την προηγούμενη διοίκηση αλλά η σημερινή διοίκηση τις κράτησε στα χαρτιά», τονίζει και συμπληρώνει ότι άμεσες θα πρέπει να είναι και οι παρεμβάσεις σε όλες τις παιδικές χαρές του δήμου, οι οποίες όχι μόνο παρουσιάζουν πολύ άσχημη εικόνα αλλά και γίνονται πηγή ατυχημάτων για μικρά παιδιά.

Πόσιμο νερό, γέφυρα της Φιλαδέλφειας και αποχέτευση

Ο κ. Ιωσηφίδης μιλώντας για το πρόβλημα με το πόσιμο νερό που έχει παρατηρηθεί στο Δρυμό υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να λυθεί με νέες γεωτρήσεις αλλά θεωρεί ότι η μοναδική λύση είναι η σύνδεση με την ΕΥΑΘ. «Δεν υπάρχει άλλη λύση. Το νερό των γεωτρήσεων είναι ακατάλληλο και κανείς δεν μπορεί να μας βεβαιώσει ότι θα βρεθεί κατάλληλο προς πόση νερό. Τα έξοδα που επιβαρύνουν καθημερινά τους δημότες μας με την αγορά εμφιαλωμένων νερών δεν είναι λιγότερα από τους λογαριασμούς της ΕΥΑΘ», υποστηρίζει. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δεν παραλείπει να αναφερθεί στη γέφυρα της Νέας Φιλαδέλφειας, η οποία έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως το γεφύρι της Άρτας. «Έχω χάσει το μέτρημα με τις συνεχείς παρατάσεις για την ολοκλήρωση του έργου. Έρχεται χειμώνας και πάλι οι κάτοικοι θα βρεθούν αποκλεισμένοι, δεν θα μπορούν να πάνε στις δουλειές τους και τα παιδιά δεν θα μπορούν να πάνε στο σχολείο τους», υποστηρίζει.

Νεκρά ζώα σε χωματερές, λύματα και αποχέτευση

Στην περιοχή του Πενταλόφου και της Νεοχωρούδας όπως καταγγέλλει ο κ. Ιωσηφίδης η έλλειψη αποτεφρωτήρα νεκρών ζώων έχει ως αποτέλεσμα ρέματα και χωματερές να γεμίζουν από κουφάρια ζώων, τα οποία μολύνουν το υπέδαφος. «Τα λύματα έχουν πνίξει την περιοχή και η δυσωδία είναι έντονη», λέει και συμπληρώνει ότι η μελέτη για την αποχέτευση της περιοχής παραμένει και αυτή στο συρτάρι. «Καμία περιοχή στον πρώην δήμο Καλλιθέας δεν έχει αποχέτευση ενώ στον πρώην δήμο Μυγδονίας, αν και η προηγούμενη δημοτική αρχή του Αστ. Γαβότση άφησε το έργο σχεδόν έτοιμο, η σημερινή διοίκηση του δήμου φαίνεται πως το εγκατέλειψε», τονίζει. Ωστόσο, διευκρινίζει ότι η αντιπολίτευση καλό είναι να μην είναι στείρα. «Δεν θα πρέπει βέβαια να τα ισοπεδώνουμε όλα. Η σημερινή διοίκηση ολοκλήρωσε τη δημιουργία τριών κόμβων στο Ωραιόκαστρο, τα οποία είναι έργα της προηγούμενης διοίκησης καθώς και το δρόμο Νεοχωρούδας – Πενταλόφου. Ελάχιστα έργα αλλά δεν παύει να είναι έργα», συμπληρώνει.

Ύβρεις, απαξίωση και εξευτελισμός

«Αυτό που συμβαίνει στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων του δήμου Ωραιοκάστρου πιστεύω ότι δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο δημοτικό συμβούλιο. Δεν μπορείς να ξεκινάς συνεδριάσεις στις 4 το απόγευμα και να μπαίνεις στα κυρίως θέματα στις 8-9 το βράδυ ή να φέρνεις σημαντικότατα θέματα του δήμου στο τέλος των συνεδριάσεων, όταν αποχωρούν οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι», αναφέρει ο κ. Ιωσηφίδης καταγγέλλοντας τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Όπως λέει η σημερινή διοίκηση ακολουθεί τη δική της τακτική στις συνεδριάσεις. «Αν κάποιος δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης πάρει το λόγο, το σύνηθες είναι να γίνεται δέκτης ύβρεων από τους συμβούλους της διοίκησης, με σκοπό την απαξίωση και τον εξευτελισμό του. Με λίγα λόγια προσπαθούν να σε μειώσουν, χωρίς να μπορούν να σε φτάσουν», συμπληρώνει.

 

karfitsa.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.