Λήξη του «θρίλερ» με τις βάσεις: Το ΣτΕ έδωσε «πράσινο φως», αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωσή τους

Λήξη του «θρίλερ» με τις βάσεις: Το ΣτΕ έδωσε «πράσινο φως», αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωσή τους

Αναμένονται πιθανότατα αύριο, το αργότερο Δευτέρα – Εκτιμάται γενική πτώση

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr πριν από λίγα λεπτά το ΣτΕ έκανε γνωστό ότι η απόφαση του επί της αίτησης αναστολής ανακοίνωσης των βάσεων, που είχαν κάνει υποψήφιοι με το παλαιό σύστημα, είναι απορριπτική. Η απόφαση καθαρογράφεται προκειμένου να ανακοινωθεί στο Υπουργείο Παιδείας σε λίγη ώρα.

Κατόπιν αυτού, η διαδικασία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων “ξεμπλοκάρει”, με αποτέλεσμα να ανακοινωθούν, εκτός απρόπτου, αύριο. Η σχετική απόφαση αναμενεται να ληφθεί μέχρι το απόγευμα. Αν πάντως τελικά χρειαστεί περισσότερος χρόνος, κάτι που με τα νεότερα δεδομένα δε διαφαίνεται, η οριστική ημερομηνία ανακοίνωσης θα είναι το πολύ η Δευτέρα.

Σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένεται να κινηθούν πτωτικά στην πλειονότητα των σχολών σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Λίγο νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι η ανακοίνωση των βάσεων θα εξαρτιόταν από την απόφση του ΣτΕ, δημιουργώντας ένα “θρίλερ” για το πότε θα γινόταν η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί πάντως οτι το θέμα των υποψηφίων του παλαιού συστήματος δεν έχει λήξει, καθώς  οι Αιτήσεις Ακύρωσης των Υπουργικών Αποφάσεων που προδιόρισαν το ποσοστό εισαγωγής για το οποίο διαμαρτύρονται ότι είναι χαμηλο, έχουν εισαχθεί στη Μείζονα Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας «λόγω της όλως εξαιρετικής σπουδαιότητάς τους» και έχει οριστεί δικάσιμος για τη συζήτησή τους η Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020

Οι υποψήφιοι που αγωνιούν θα πρέπει να ξέρουν ότι μόλις ανακοινωθούν οι βάσεις μπαίνοντας στην διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους, τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο) θα μπορέσουν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.